Drukte bij failliete Vrijbuiter

RODEN - Het is een drukte van belang bij de officieel failliet verklaarde Vrijbuiter in Roden. Mensen komen massaal af op de magazijnopruiming.

Kampeerwinkel de Vrijbuiter in Roden is door de rechtbank failliet verklaard. Vorige week kreeg de winkelketen al uitstel van betaling. De winkel blijft voorlopig open in de hoop op een doorstart. Komend weekend komt daar volgens de curator meer duidelijkheid over.

Evert en Marie van Tellingen uit Oosterwolde komen met twee afgeladen boodschappenwagens De Vrijbuiter uit. ,,We wisten helemaal niet dat De Vrijbuiter failliet was. We waren hier een paar weken geleden al en we vonden het zo’n mooie winkel, dat we zeiden: hier komen we zeker terug. Gisteren hebben we een caravan gekocht en nu wilden we hier wat spullen halen. Nou, dat was wel heel voordelig.”

In de winkel is het een drukte van belang met kooplustigen die uitgebreid wandelschoenen passen, tussen de kampeerpsullen struinen en jassen en broeken tegen afbraakprijzen scoren. ,,Het was wel heel goedkoop”, zegt Ever van Tellingen. Met een blik op de overvolle boodschappenwagens: ,,We hebben zelf nog heel veel spullen teruggelegd. Spullen die we al hebben of niet nodig hebben, zo goedkoop was het. Maar die hebben we toch maar niet meegenomen.”

Voor De Vrijbuiter hebben inmiddels ongeveer twintig overnamekandidaten gemeld en personeel is officieel ontslagen maar werkt nog even door.