Buurkracht organiseert startbijeenkomsten in heel Drenthe

PEIZE/NORG - Het maatschappelijke initiatief Buurkracht organiseert van 10 september tot en met 21 september acht startbijeenkomsten over zonnepanelen in Meppel, Norg, Paterswolde, Peize, Rolde, Sleen, Tynaarlo en Zuidlaren. Dit om inwoners en hun buren te informeren over deze duurzame energievorm. En om buurtbewoners met elkaar in contact te brengen, zodat ze meteen tot actie over kunnen gaan. Want buren hebben samen buurkracht. De inzet: op zoveel mogelijk daken van Drentse koopwoningen zonnepanelen, aldus buurwacht.

Buurkracht brengt mensen bij elkaar om samen energie te besparen. Inmiddels zijn er ruim 300 buurten actief in Nederland, waarvan 37 in Drenthe. Met de komende startbijeenkomsten verovert dit succesvolle maatschappelijke initiatief de provincie verder, is de gedachte.

,,Het resultaat als buren besluiten met elkaar energie besparende maatregelen te nemen, is groot. En behalve dat ze grootse resultaten met elkaar weten te boeken, vinden ze het ook leuk om zich gezamenlijk in te zetten. Samen energie besparen wérkt!” aldus Marjan Hendriks, buurtbegeleider Drenthe bij Buurkracht

Jouw buurt de volgende Buurkrachtbuurt?

Hoe regel je zonnepanelen en hoe helpt Buurkracht daarbij? Op deze en andere vragen krijg je antwoord op de startbijeenkomst. Tevens is het een mooi moment om met buurtgenoten te spreken hoe de handen ineen te slaan. Welke buurt wordt de 38ste Buurkrachtbuurt van Drenthe?

De acht Drentse startbijeenkomsten op een rij

Maandag 10 september

Zuidlaren: De Sprookjeshof, Groningerstraat 10

Woensdag 12 september

Norg: De Brinkhof, Brink 1

Sleen: Theater De Deel, Menso Altingstraat 6

Maandag 17 september

Peize: Café Boonstra, Hoofdstraat 12

Dinsdag 18 september

Meppel: De Tipbrug, Prinsengracht 8

Woensdag 19 september

Paterswolde: Ons Dorpshuis, Boermalaan 4

Donderdag 20 september

Tynaarlo: Café Centraal, Dorpsstraat 8

Vrijdag 21 september

Rolde: Horeca Hofsteenge, Hoofdstraat 23

Alle startbijeenkomsten beginnen om 20.00 uur en duren ongeveer een uur. De koffie staat klaar vanaf 19.30 uur en na afloop kun je nog een drankje nemen. Aanmelden via buurkracht.nl. Geïnteresseerden in de bijeenkomst en/of in Buurkracht kunnen bij vragen contact opnemen met buurtbegeleider Marjan Hendriks via marjan@buurkracht.nl.

Buurkracht is gratis, onafhankelijk en niet-commercieel. Het maatschappelijke initiatief wordt gesteund door gemeenten en provincies. Buurkracht gelooft dat energie besparen makkelijker, voordeliger en leuker is als je het met de buren doet. Buurkracht is iets wat buren tezamen hebben. De buurtbegeleiders van Buurkracht helpen onder meer bij het enthousiasmeren van buurtgenoten en het aanvragen van offertes bij leveranciers. www.buurkracht.nl