Auwemalaan eerder klaar

LEEK - Goed nieuws voor de scholieren die naar De Borgen gaan: ze hoeven niet voor een gevaarlijke bouwput. Voor de omwonenden is het ook fijn: ze zitten minder lang in het lwaai.

Ook voor het (vracht) verkeer is het een uitkomst. Vrachtwagens die van de A7 komen moeten tijdens de werkzaamheden omrijden via Roden en Zevenhuizen om aan de Diepswal te komen. De Auwemalaan is een belangrijke verkeersader in Leek die Tolbert verbindt met de nieuwe wijk Oostindie. Ook vormt de Auwemalaan d eontsluiting richtin Zevenhuizen. De afgelopen weken is de fundering van de weg verbeterd en zijn rotondes aangepast, met name om het vrachtwagens gemakkelijker te maken. De reconstructie van de Auwemalaan kost 2,2 miljoen euro.

Van 28 augustus tot en met 12 oktober wordt het wegvak van De Schelp tot aan de rotonde Diepswal afgesloten voor al het verkeer. Qlink 3 rijdt in deze periode vanaf de Auwemalaan via De Schelp over het industrieterrein Diepswal tot aan de sluis bij Diepswal en stopt niet bij de halte nabij de rotonde Oostindie. Buslijn 85 rijdt via bedrijventerrein Diepswal richting Zevenhuizen en verder. De haltes Beetke van Rasquertstraat en Kalkoven worden tijdelijk niet gebruikt. Het overige verkeer wordt plaatselijk omgeleid.

Voor meer informatie over stremmingen en omleidingen kijk op www.leek.nl/hov.