Nörger dreven drive weer een groot succes

NORG - De Nörger dreven drive kende haar derde editie. Deze fiets-bridgedrive die bridgeclub Klavertje Vier uit Norg jaarlijks organiseert, was zaterdag ondanks de regen een groot succes.

Met 80 deelnemende paren was ook deze drive weer volgeboekt. De drive werd gespeeld in vijf horecalocaties in en rond het fraaie, lommerrijke Norg. Bij bospaviljoen De Norgerberg op de weg naar Langelo, restaurant Het Norgerhout aan de Asserstraat, Theehuis de Bosrand richting Donderen, café Zwaneveld in Norg en bij restaurant De Jufferen Lunsingh in Westervelde werd een half uurtje gebridged. Daarna hadden de deelnemers een half uurtje tijd om te fietsen door het mooie en afwisselende Norger landschap naar de volgende locatie. Ondanks de regen hebben de deelnemers toch genoten van een prachtige omgeving en ook nog eens heerlijk kunnen bridgen.

Deze keer is gekozen om te spelen op speelsterkte. Dat vergrootte de speelvreugde. Na afloop verzamelden de deelnemers zich in de binnenbrink om te wachten op de uitslag.

De wedstrijdleider, Evert Wind, kon vrij snel na invoer vanuit de bridgemates de uitslag bekend maken. Deze was als volgt:

1e in de A-lijn: Ronald Radema & Tjeerd Jan de Walle 66,43%.

5e in de A-lijn: Liesbeth Holtrop & Maarten Goldberg 54,43%.

1e in de B-lijn: Elly Bos & Warna Schuiling 66,67%.

5e in de B-lijn: Jaap Wemes & Riek Wemes 56,54%.

1e in de C-lijn: Gé vd Brink & Carla Franssen 73,11%.

4e in de C-lijn: Ely Noorlander & Jannie Sipkes 55,91%.

De poedelprijs ging naar Jantje de Jong en Aafke Veenstra.

Op de website van de bridgeclub staat de volledige uitslag en ook een groot aantal foto’s van de drive.

Dit evenement is georganiseerd door een enthousiaste groep vrijwilligers van bridgeclub Klavertje Vier uit Norg. De groep bestaande uit Sjirk de Groot, Joan Hofman, Jaap Lommert, Con Schliszka en Rien Vos hadden alles in de puntjes verzorgd.

Deze drive is, naast de gerenommeerde Kroegendrive in november en de Nörgerdrive in februari, onderdeel van de activiteiten van bridgeclub Klavertje Vier.