Wereldwinkel Roden viert 40-jarig bestaan

RODEN - Onder grote belangstelling opende wethouder Jeroen Westendorp zaterdagmorgen om 11.00 uur de feestelijkheden rond het 40-jarig bestaan van de Wereldwinkel aan de Nieuweweg in het dorp van Ot en Sien.

Op humoristische wijze verwoordde hij, dat hij persoonlijk ook diverse jaren in ontwikkelingslande heeft gewerkt en dat het heel dankbaar werk is om mensen in hun doen en laten hier te helpen. 5 producten had hij in de winkel uitgezocht om hier uitgebreid een verhaaltje over te vertellen.

De afscheid nemende Ank Smit, die ontelbare jaren de leiding over de Wereldwinkel vervulde, werd op gepaste wijze in het zonnetje gezet en even later vond er op het buitenterrein, net voordat er een stevige bui naar beneden kwam, een salsademonstratie plaats.

Verder was er nog een thee- koffie- en chocoladeproeverij, kwamen kinderen ook aan hun trekken, was er een kortingsactie, een loterij en lag er voor degenen die deze dag hun 40- jarige verjaardag mochten vieren een leuke verrassing klaar. Kortom: een prachtige Wereldwinkeldag met alleen maar tevreden gezichten!