Henk Veenhof keert terug naar Peize

PEIZE - Henk Veenhof staat komend seizoen als trainer aan het roer van zondag-tweedeklasser Peize. Daarmee haalt de club een oude bekende terug. Begin jaren tachtig ving Veenhof zijn loopbaan aan als jeugdtrainer in Peize. Aan bevlogenheid heeft de oefenmeester niets ingeleverd, want ook met Peize wil Veenhof komend seizoen resultaat neerzetten.

Niettemin een pas op de plaats, want de selectie waarmee Veenhof aan de slag gaat is op een aantal posities niet meer gelijk aan die van het seizoen 2017/2018.

,,We zijn om verschillende redenen een aantal belangrijke spelers kwijtgeraakt en er komen nog wat jongens terug van een blessure. Daartegenover verwelkomen we ook weer een aantal nieuwe gezichten. We zijn ondertussen alweer een tijdje onderweg in de voorbereiding en het gaat de goede kant op. In zoverre dat ik in de tussenliggende periode een goed beeld van de selectie heb gekregen. Gelet op de inzet die wordt geleverd verwacht ik komend seizoen een uitstekende samenwerking. Zaterdag maken we onze opwachting voor de beker tegenover eersteklasser PKC’83 en dat is toch wel een wedstrijd waarin we ongeveer kunnen zien waar we nu staan.’’

De ervaren coach die na zijn jeugdtrainerschap bij Peize vertrok naar Aduard, opnieuw Peize, Noordster, Zuidlaren, Beilen, Gomos, Middelstum, TEVV, HODO, Velocitas 1897, Raptim en komend seizoen opnieuw begint bij Peize is tevreden over de indeling. Toch verwacht Veenhof geen eenvoudig jaar voor zijn ploeg in de tweede klasse K van het zondagvoetbal.

,,Het is grotendeels een Friese klasse en dit betekent dat je gemiddeld genomen toch iets minder weet over je tegenstanders, maar ik heb mijn contacten en kijk zelf natuurlijk heel goed hoe we ons het beste kunnen voorbereiden. Ik verwacht komend seizoen overigens veel van Hoogezand, Roden, GVAV-Rapiditas en LAC Frisia 1883. Ook ASVB zie ik als een gevaarlijke outsider. We beginnen het seizoen met een thuiswedstrijd tegen Hoogezand en dan zullen we zorgen dat we er staan.’’