Week van de alfabetisering in Roden

RODEN - Niet iedereen leest met plezier. Dat kan om veel redenen zijn. Soms vind je het niet leuk, soms vind je het moeilijk. Omdat lezen heel vaak en veel moet in ons leven, wordt er van 3 tot en met 8 september 2018 tijdens de Week van de Alfabetisering aandacht aan besteed. En dat wordt op een positieve manier gedaan: lezen is ook leuk!

Op woensdag 5 september 2018 begint weer de Boekstart. Dit is een voorleesproject voor baby, dreumesen en kleuters. Burgemeester Klaas Smid komt om 10.30 uur voorlezen in de bibliotheek in Roden, Heerestraat 178.

Op zaterdag 8 september 2018 om 11.00 uur opent wethouder Alex Wekema de boekenmarkt in de bibliotheek in Roden. Bezoekers krijgen daar een (tweedehands) boek en kunnen deze gelijk inwisselen voor een (tweedehands) boek naar keuze.

Wethouder Alex Wekema: ,,Onze gemeente doet dit jaar mee aan de Week van de Alfabetisering met heel veel activiteiten op diverse plaatsen. Mooi dat zo veel verschillende partijen zich hard maken voor het lezen en aandacht willen geven aan het plezier in lezen! En voor mensen voor wie lezen niet zo gemakkelijk is, doe mee! Zoek dat leuke boek op 8 september of loop op een woensdagmiddag eens binnen bij het Taalhuis in de bibliotheek in Roden. Daar zitten mensen die je met open armen ontvangen en je graag helpen.”

Programma

In de week van 3 tot en met 8 september vinden er diverse activiteiten plaats in het kader van de Week van de Alfabetisering.

De bibliotheek in Norg bijt het spits af met Jouw.Buzz, een bibliobus met tal van digitale snufjes. Op 4 september is er een klein robotje in de vorm van een bij in de bibliotheek in Peize: Botje Bij helpt kinderen tot zes jaar met lezen.

Op 8 september vinden er tal van activiteiten plaats in Roden op verschillende plekken.

Veel voorlezen, een speurtocht, spelletjes en een bijzondere boekenmarkt die het motto: ‘Zoek een leuk Boek’ meegekregen heeft.

In de bibliotheek van Roden start om 11.00 uur de boekenmarkt. Deze markt is er niet alleen in de bibliotheek, ook in kringloopwinkel Het Goed vindt deze activiteit plaats.

In de bibliotheek en in boekhandel Daan Nijman is tevens er een collectie boeken aanwezig die gericht is op mensen die, om welke reden dan ook, moeite hebben met lezen.

De Treftuin en het Scheepstra Kabinet doen ook mee met een voorleesactiviteit en ze geven aandacht aan de boeken over het leven van Ot en Sien.

Mocht u precies willen weten wat, waar en hoe laat de activiteiten plaatsvinden: kijk op de website www.bibliotheekroden.nl of bel de bibliotheek Roden: 088-0128245.

Mocht u meer willen weten over het Taalhuis:

info@taalhuisnoordenveld.nl of

Tel. 0800-8100 (Alfa-College, taalhuis coördinator Doutzen Sloterdijk)

Tel. 088 012 8245 (bibliotheek Roden)