Gemengd koor Woudklank geeft gastconcert

RODEN - Gemengd koor Woudklank zal op zaterdag 8 september een concert geven in de Ontmoetingskerk (terrein Lentis) te Zuidlaren . Het koor doet dat op uitnodiging van de dirigent, Wim Opgelder.

Opgelder is behalve dirigent namelijk ook (concert)organist en voor de gelegenheid neemt hij ‘zijn’ koor mee. Woudklank is een breed georiënteerd koor dat zich bezig houdt met zowel klassieke als lichte muziek en dat zal in het programma merkbaar zijn.

Naast werken van Bach en Händel zingt het koor ook hedendaagse muziek, waaronder beroemde titels als Maple Leaf Rag (Scott Joplin), Bohemian Rhapsody (Queen), enkele Franse chansons, Bridge over Troubled Water (Simon & Garfunkel) etcetera.

Het orgelprogramma dat Wim Opgelder hierbij combineert, omvat werken van Smetana (Die Moldau, maar uitgevoerd op een zeer moderne manier), orkestwerken van Bach, gearrangeerd door de organist zelf, één van de orgelconcerten van Händel, composities van Franck en Widor, maar ook werken van zeer onbekende componisten zoals Maillochaud, Bassal, Wolstenholme en Cocker.

Van deze laatste wordt het beroemde werk “Tuba Tune” ten gehore gebracht. Het belooft een programma worden met hoge amusementswaarde. Het concert begint om 20.00 uur. De entree is gratis; wel is er een collecte bij de uitgang. Halverwege het concert wordt u een kop koffie of thee aangeboden.

www.woudklankroden.nl / Facebook Gemengd koor Woudklank