Online en on-demand video’s voor het Scheepstra Kabinet op MuseumTV

RODEN - Twee maanden geleden kwam een filmploeg van MuseumTV naar het Scheepstra Kabinet om de voorzitter/curator Alie Folkerts-Kalfsbeek, Scheepstra-kenner Jan A. Niemeijer en de kinderen Ot en Sien te filmen en te interviewen. Het werd een intensieve dag met een prachtig resultaat!

Vanaf nu is het Scheepstra Kabinet te vinden op MuseumTV (www.museumtv.nl). Eerst nog alleen met een korte promo van 1 minuut. Binnenkort worden daar een mini-documentaire van 7 minuten en 3 social media bites aan toegevoegd. MuseumTV is hét videoplatform dat kunst, cultuur en design tot leven brengt. Ze vertellen u wat er achter de schermen van uw favoriete museum gebeurt. De presentators geven u een kijkje in het leven van de kunstenaar. En de curatoren nemen u mee de diepte in tijdens rijke achtergrondverhalen over de nieuwste tentoonstelling.

Het Scheepstra Kabinet te Roden is vanwege de museale collectie en bijzondere bijdrage aan het regionale erfgoed door de provincie Drenthe en Platform Drentse Musea geselecteerd om deel te nemen aan dit project. Hieraan was een eigen bijdrage verbonden, en het resterende bedrag is door de provincie Drenthe aangevuld.

Het project is erop gericht met online en on-demand video de Drentse musea onder de aandacht te brengen bij een groter publiek onder andere via de kanalen van KPN, museumtv.nl, social media en overige kanalen (nu.nl, NS Railtv etc.).

Natuurlijk zijn de video's binnenkort ook allemaal op de website van het Scheepstra Kabinet te bekijken. Op dit moment staat in elk geval de promo al op www.scheepstrakabinet.nl