Oude wandplaten tijdens open dag in het Scheepstra Kabinet.

RODEN - Ook dit jaar doet het Scheepstra Kabinet weer mee aan de Open Monumentendagen. Onder het motto “In Europa” worden in de gang van de Scheepstraschool oude wandplaten getoond die een relatie met dit onderwerp hebben. Natuurlijk kunt u ook het Scheepstra Kabinet zelf bezoeken. We zijn op deze zaterdag 8 en zondag 9 september extra lang geopend. U bent van 11:00 uur tot 16:30 uur van harte welkom.

Ook de Treftuin is deze dagen geopend. Hier kunt u heerlijk zitten en genieten van een kopje koffie of iets anders. In het kader van de week van de alfabetisering wordt er op zaterdag tussen 12:00 uur en 13:00 uur in de Treftuin voorgelezen en kunnen kinderen genieten van de oude spelen van toen. In het Scheepstra Kabinet kan geschreven worden met een kroontjespen en ook daar kan iedereen volop lezen in de prachtige boekjes van Hindericus Scheepstra.

U vindt het Scheepstra Kabinet in de oude Scheepstraschool aan de Brink 1 in Roden. De Treftuin bevindt zich achter het pand en wordt gerund door Cosis (voorheen Promens Care). De toegang is beide dagen gratis.