Galerie Huis ter Heide opent succesvol expositie

HUIS TER HEIDE - Zondag 2 september opende Galerie Huis ter Heide de expositie voor de maanden september en oktober. De tentoonstelling loopt tot en met 28 oktober. Tijdens deze tentoonstelling is zoals gebruikelijk het werk te zien van de vaste leden van het collectief. Daarnaast is ook zeer divers en gevarieerd werk te zien van vier hier onder genoemde gastkunstenaars.

De kwaliteit van het gepresenteerde werk is, zoals gebruikelijk, weer van zeer hoge kwaliteit en werd door de aanwezigen dan ook weer hogelijk gewaardeerd. Met een hapje en een drankje was er na de opening uitgebreid de gelegenheid om het nieuwe werk van de leden en de gasten te bewonderen. De gasten in de komende periode zijn:

Arjon Hollanders

De mensen en de wereld om hen heen, hun tradities, culturen, mystiek en mythologie zijn de inspiratie bron voor haar schilderijen. Hun passie, puurheid en berusting wil zij op doek weergeven.

Haar werk is figuratief met een magische-realistische ondertoon en zij werkt met olieverf op doek en laat zich leiden door kleur waarmee zij de gemoedstoestand van de " emotie "' op het doek wil weer geven.

Gert Bullée

Als geboren en getogen Leerdammer kwam Gert Bullée op jonge leeftijd in aanraking met glas en wist toen al dat hij later glasblazer wilde worden. Na een lange opleiding wordt hij meesterglasblazer bij Royal Leerdam kristal, waar hij in opdracht werkte van ontwerpers en kunstenaars. Hij ontdekte dat hij het meeste plezier beleefde aan uitdagingen waardoor hij zich verder kon ontwikkelen.

Gwen Conner

Gwen Conner was in de leer bij diverse pottenbakkers en keramisten, zoals Joop Beekwilder, Petra van Heesbeen en Joop Crompvoets. In 1980 is zij begonnen met haar eigen pottenbakkerij.

Veel van haar werk wordt gemaakt op de draaischijf, eventueel vervormd en in een later stadium worden applicaties en decoraties aangebracht. Vaak zijn het gesloten vormen, of dozen, die een suggestieve of geheimzinnige uitstraling hebben.

Charles Remeeus

Charles Remeeus werd als timmerman jaren gelden gegrepen door het prachtige materiaal van de vele houtsoorten en is hiermee in zijn vrije tijd gaan werken en is volledig autodidact

Zijn werk is (bijna) altijd te herkennen door de prachtige felgekleurde hoge hakken van kunststof die hij ook zelf maakt. Sensuele (licht erotische) kunst met een knipoog, dat is waar Charles Remeeus voor staat!

Gratis toegankelijk.

Galerie Huis ter Heide, Norgervaart 10a, Huis ter Heide (Dr.) open op vrijdag-, zaterdag- en zondagmiddag van 13.00-17.00 uur

www.galeriehuisterheide.nl