KTP pakt supercup

NIEUW RODEN/LEEK - Naast De Kuip boog landskampioen TPP Rotterdam in de verlenging het hoofd: 3-1.

Enkele maanden geleden won Nieuw Roden (de club traint in Sportcentrum Leek) in Almere de KNVB-beker. Om die reden mocht het team van trainer Andy de Jong en manager Wiebe Kooiker aantreden voor de strijd om de eerste seizoenhoofdprijs. Voor rust brak de op het oude Noord-Drentse nest teruggekeerde Mariel Miedema de ban: 1-0. Vorig seizoen kwam ze nog uit voor VIOD Driesum. Tot diep in het tweede bedrijf leek Miedema daadwerkelijk matchwinnaar te worden.

Met minder dan 30 seconden op de klok moest keepster Joukje van der Meer alsnog zwichten (1-1).

Wie verwacht had dat Nieuw Roden in de 2 x 5 minuten extra speeltijd aangeslagen zou zijn, kwam bedrogen uit. De Noordenvelder formatie pakte namelijk het initiatief en in de eerste helft van de verlenging zorgde aanvoerster Grytsje van den Berg voor 2-1. Amber Bandringa besliste de partij definitief (3-1). Voor ruim 300 toeschouwers was de triomf zeker niet onverdiend.

De nieuwe competitie begint vrijdagavond 21 september met de derby KTP Nieuw Roden-Drachtster Boys. De kraker wordt afgewerkt in Sportcentrum Leek. De Friezinnen werden in 2017 landskampioen. Afgelopen seizoen verloren ze de eindstrijd tegen TPP Rotterdam (toen nog Pernis).