Verhalen en liederen over het Noorden

RODEN - Op zondag 30 september draaft theatermaker Theo de Groot samen met muzikant Arnold Veeman in de theatervoorstelling Op Drift op eigen wijze door 30.000 jaar Noordelijke migratiegeschiedenis. De theatermakers zoeken naar antwoorden op de vraag: wat drijft de mens om in het Noorden zijn heil te zoeken en waarom het Noorden te verlaten?

De Groot & Veeman verkennen de Noorderlijke migratie golven in verleden, heden en toekomst. Veel Noorderlingen hebben in het verleden meegemaakt dat hun dierbaren het Noorden hebben verlaten. Er worden handige tips en adviezen gegeven mocht u ook nadenken over de vraag: weggaan of niet.

De Groot & Veeman zijn erg benieuwd naar de persoonlijke verhalen van bewoners hier in gemeente Noordenveld. Na afloop van de voorstelling is er daarom een verhalencafé georganiseerd door De Verhalen van Groningen. In intieme setting kunt u met elkaar delen wat uw persoonlijke migratieverhaal is. Voelt u een verlangen het Noorden te verlaten? Of bent u juist van ver naar het Noorden toe verhuist? Of moet u uw familie missen omdat ze naar Verweggistan verhuisd zijn?

Op Drift wordt in het Nederlands gespeeld en in streektaal gezongen. De muziek is in handen van Arnold Veeman. Wilt u graag naar deze voorstelling en het Verhalencafé toe? Kaarten koopt u via theaterroden.nl.