Expositie Beeld Bij Water in Kunstencentrum K38

RODEN - De expositie Beeld bij Water is binnenkort te zien in Kunstencentrum K38.

Met zo´n droge zomer is water meer dan anders onderwerp van gesprek. Maar het blijft niet bij praten alleen. Twaalf kunstenaars uit het gehele land hebben zich door dit onderwerp laten inspireren. Van enkelen was hun werk al eerder te zien in Museum de Fundatie. Het belooft een spannende expositie te worden met zeer uiteenlopende bijdragen.

Alex ten Napel en Rogier Alleblas verrassen met hun bewerkte foto´s, die vervreemdend werken en waar Rogier een humoristische ondertoon aan toevoegt. Ook Johan Visser combineert vervreemdende beelden met zijn humor. Cor Litjens gebruikt in zijn bronzen beeldelementen uit de landschappelijke natuur en de monumentale architectuur. Hij toont er zijn ´landschap met bruggen´. Voor Helena van Essen zijn stilte en reflectie kernbegrippen in haar werk. Zij biedt de bezoeker een moerasbeleving.

Zoektocht

Weer een geheel ander karakter hebben de objecten van Saskia Wurpel. Zij zijn het resultaat van haar zoektocht naar het zichtbaar proberen te maken van het ontroerende en verrassende dat zich verschuilt in al hetgeen ons omringt. De schilderingen van Jelly van den Bosch, Rianne Kooijman, Lonia Schölvinck, Ans Smits en Loes Wouda zijn zeer uiteenlopend qua benaderingswijze en coloriet. Rianne, Lonia, Loes en Ans getuigen ieder op geheel eigen wijze van hun liefde voor de (wadden)kust en alles wat zich daar afspeelt. Lonia weet zich ook geboeid door de Amsterdamse grachten. Jelly focust zich meer op intiemere waterpartijen en haar fascinatie voor het kleurenspel van spiegelingen.

Te zien is ook de Regenjas 2.0 van Ank van der Wal met de mogelijkheid van hergebruik van regenwater. Vast uit het hart gegrepen van Bert Middel, Dijkgraaf Waterschap Noorderzijlvest, die de tentoonstelling 14 september om 16.00 uur zal openen. De tentoonstellingsperiode is van zaterdag 15 september t/m zondag 7 oktober 2018. De openingstijden zijn van woensdag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Meer info: www.verkuno.nl