Stal de Groningers met favorieten naar Roden

RODEN - Stal de Groningers levert ongetwijfeld meerdere favorieten aan voor de kortebaan van Roden op woensdag 26 september. Initiatiefnemer Michel Roggen wil met zijn paarden pieken op de koers die hij als zijn thuiswedstrijd beschouwt. De aanvang is 13.00 uur. De eerste start valt omstreeks 13.30 uur.

Ook in 2018 heeft Roggen samen met zijn bevriende drafsportliefhebbers meerdere winnaars afgeleverd op de kortebaan. Zo zegevierden Barbert, Ronny Brandt, Ben Hurry en Crazy Lover één keer. Daarnaast waren El Salvador, Diesel Scott en Birdy de Neuilly met een tweede plaats dicht bij een zege.

Diesel Scott won vorig jaar in Roden. Hij profiteerde toen van een startvoordeel van vijf meter. Nu hij deze kwijt is, presteert de hengst moeizamer. De tweede plaats in Zwanenburg is zijn beste prestatie tot nu toe. De kans is groot dat hij binnenkort opnieuw in de prijzen loopt.

Zijn pikeur John de Leeuw won de afgelopen vier jaar de kampioenshelm aan het einde van het seizoen. Dit jaar staat hij ‘slechts’ op de derde plek in het klassement, op gepaste achterstand van Lindsey Pegram en Manon Pools. De laatste kortebanen van het jaar, waaronder Roden, spelen een cruciale rol in de prijsverdeling.

Paard van het jaar

Dit geldt ook voor de strijd om de titel ‘Paard van het jaar’. Op dit moment heeft Doc Holiday, met drie overwinningen en diverse ereplaatsen, de leiding. Southwind Raptor en Dutch Buitenzorg volgen op de plaatsen twee en drie. Hans Bot en Finn Verkaik hebben de beste papieren in de strijd om respectievelijk het klassement bij de trainers en leerlingpikeurs.

De NDR verricht de loting voor de kortebaan in Roden op maandag 24 september. Het deelnemersveld is vervolgens direct te downloaden op www.kortebaandraverijen.nl. Op deze site zijn tevens uitslagen, statistieken, verslagen en video’s te vinden. Later volgt ook een uitgebreide voorbeschouwing op de koers in Roden met deskundig onderbouwde tips.

Rodermarktfeest

De kortebaan maakt deel uit van de Rodermarktfeestweek die duurt van 21 tot en met 26 september. De gehele week is er kermis. Tevens is er onder andere op zaterdag 22 september de Rodermarktparade en op dinsdag 25 september een grote paarden- en warenmarkt.

Gedurende de Rodermarktfeestweek is er de hele week vertier in de plaatselijke horeca. Kijk voor meer informatie en het programma op www.volksvermaken.nl.