Geheugenkoor Peize zoekt begeleiders

PEIZE - Interzorg De Hoprank heeft een zogenoemd geheugenkoor in het leven geroepen.

Zingen is een manier van communiceren voor mensen met dementie. De herkenning van het lied stimuleert een groot deel van het geheugen. Mensen blijken zich tijdens het zingen meer te herinneren doordat ze een ander deel van de hersenen aanspreken. Dit is de reden dat Interzorg de zogenaamde geheugenkoren in het leven heeft geroepen. Ook Interzorg De Hoprank in Peize krijgt nu zo’n koor. Maar er is hulp nodig.

Elke deelnemer van het geheugenkoor krijgt een ‘maatje’ ter begeleiding. Vaak is dat een mantelzorger. Voor sommige mensen is er niemand in de directe omgeving die deze rol kan vervullen. Wie zich geroepen voelt om eens in de twee weken maatje te zijn, is meer dan welkom. Ook zoekt De Hoprank mensen die plezier hebben in de (muzikale) begeleiding van een koor.

Instrument

Wie een instrument (bijvoorbeeld gitaar, piano of percussie), kan aan de slag. Verbinding, ontspanning en plezier. Op dit moment zijn er drie geheugenkoren binnen Interzorg actief: iets wat veel enthousiasme oplevert.

De reacties van deelnemers zijn positief: “Ik heb mijn hele leven gezongen in koren, van jongs af aan. Nu kan ik dat voortzetten bij het Interzorg geheugenkoor. Om dat samen met mijn dochter te kunnen doen, maakt het extra leuk”.

De dochter van een andere deelnemer vult aan: “We doen het samen. Ondanks de gaatjes die in het geheugen komen, kunnen we dit écht samen beleven: dat is heel fijn.” Niet alleen voor familieleden biedt het Interzorg geheugenkoor verbinding, ontspanning en plezier, ook voor oudere stellen is het samen zingen erg waardevol. Voor meer informatie: Interzorg muziekspecialist Willeke Borst, telefoon op maandag tussen 9.00 en 12.00 uur, op 06-19754549), of mail: w.borst@interzorg.nl