Burgemeester leest voor in Bibliotheek Roden

RODEN - Burgemeester Klaas Smid het Boek heeft woensdag het MaPa-café officieel geopend door het boek ‘Nog 100 nachtjes slapen’ voor te lezen in Bibliotheek Roden.

Op het moment dat het voorlezen begon, luisterden ongeveer 35 dreumesen vol verwachting naar de Burgemeester. Daarna was er fruit, drinken en ruimte om te spelen. Ook werd er nog voorgelezen door Tonny Jobing, de vaste voorlezer van Bibliotheek Roden. Naast kinderen met ouders waren er ook gastouders Anke en Leonie uit Norg en kinderdagverblijf Villa Kakelbont uit Peize.

Voortaan is er iedere eerste woensdag van de maand in de Bibliotheek het MaPa café met Boekstart voorlezen. De eerstvolgende keer, woensdag 3 oktober is het thema Vriendschap. Vanaf 9.30 uur is inloop. De kinderen kunnen spelen en er is voor ouders gelegenheid om elkaar te ontmoeten en vragen te stellen over opvoeden. Daarna is er tijd voor fruit en wat te drinken en wordt er voorgelezen. Rond half 12 is het afgelopen.

Deze activiteit is gratis en een lidmaatschap van de bibliotheek is niet verplicht. Alle ouders, opa’s, oma’s, (oppas), gastouders en andere verzorgers zijn welkom tijdens deze ochtenden. Het is mogelijk om ter plekke een abonnement van de Bibliotheek af te sluiten, voor iedereen die nog geen 19 jaar is, is het abonnement gratis. (Foto’s Bibliotheek.)