Open dag Roder Jongenskoor in Groningen

RODEN - Het Roder Jongenskoor is verhuisd naar Groningen. Er wordt momenteel hard gewerkt om de nieuwe ruimte klaar te maken voor het komende jaar en voor de open dag op zaterdag 15 september.

Jongens in de leeftijd van 6 tot 10 jaar en hun ouders kunnen dan om 14.00 uur deelnemen aan een open les. Een ideale kans om een kijkje te nemen in het nieuwe onderkomen èn om kennis te maken met de muziek- en zanglessen die de basis vormen voor het Roder jongenskoor.

Rintje te Wies, de dirigent van het Roder Jongenskoor, ontwikkelde hiervoor de methode Een leven lang zingen, die inmiddels landelijk door veel koorscholen wordt toegepast.

Speels

De lessen richten zich op het samen zingen en spelen, waarbij gebruik wordt gemaakt van een cymbaal. De leerlingen – cymbalisten – maken zo op een vlotte en speelse manier kennis met maat, ritme, het notenschrift en eenvoudige muziektermen. Boven alles leren ze hoe leuk het is om samen muziek te maken en wat je met je stem allemaal kunt doen als je hem op de juiste manier gebruikt.

Na de open les kunnen jongens zich direct opgeven voor de opleiding. Ook is er de mogelijkheid om eerst nog 5 proeflessen te volgen. Deelname aan de open les, die ongeveer 30 minuten duurt, is gratis.

Alle jongens en hun ouders zijn op 15 september 14.00 uur welkom aan de Aarhusweg 4-7 in Groningen. Meer informatie is te vinden op www.roderjongenskoor.nl