Zwemseizoen in Veenhuizen afgesloten

Veenhuizen - VEENHUIZEN Na een fantastisch zwemseizoen is seizoen 2018 afgesloten. Een jaar met prachtig weer.

VEENHUIZEN Na een fantastisch zwemseizoen is seizoen 2018 afgesloten. Een jaar met prachtig weer.

Door het aanhoudend warme weer is het bezoekersaantal uitgekomen op ca. 12.500. Een prachtig bezoekersaantal voor een klein zwembad als Zwembad Veenhuizen. Vorig jaar bleef de teller steken op ca. 7500 bezoekers…

In januari dit jaar werd gestart in een financieel zeer nijpende situatie. Goed financieel ‘hand op de knip’-beleid was daardoor  noodzakelijk. Tijdens dit mooie zwemseizoen is er heel voorzichtig weer een kleine reserve opgebouwd. Dat moest ook, want er zijn voldoende ambitieuze en mooie plannen.

Paviljoen

Zo zal er, wanneer de gemeente akkoord gaat, een paviljoen geplaatst worden op het terras, waar badgasten bij regen en wind beschut kunnen zitten. Ook duurzaamheid blijft een agendapunt. Er is al een warmtepomp, maar dat is niet voldoende. Wat er allemaal nog gaat veranderen is nog niet duidelijk. Het bestuur wordt daarin geadviseerd door deskundigen, concrete plannen worden uitgewerkt.

Omdat er aan de toekomst gedacht moet worden is ook de renovatie van het zwembad belangrijk. Het huidige bad vraagt heel veel onderhoud, ieder jaar zien we in het voorjaar hoe ‘het aquarium’ er uitziet en wordt het steeds duidelijker dat deze niet eindeloos kan worden opgelapt. Er moet hoognodig groot onderhoud worden gepleegd, héél groot onderhoud.

Duikplank

De (voorlopige) eindstand van de spaaractie voor de nieuwe duikplank is onthuld. Een heel seizoen lang is er met hulp van iedereen, door het organiseren van allerlei activiteiten en acties, een bedrag van 7.223,90  euro bij elkaar gebracht. 

Het hele bedrag is er! De duikplank zal bij de opening van volgend zwemseizoen in gebruik genomen kunnen worden. Voor het bestuur was het buitengewoon hartverwarmend om te merken dat de spaaractie voor de duikplank enorm leefde onder de bezoekers. De kinderen van Kindcentrum Speel en Leer hebben tijdens de zwemvierdaagse gezwommen voor de duikplank en helemaal spontaan werd de actie Beenhuizen, voor verloting van een biertafel, gestart door GertJan Been, Harald Been en Mathijs Tienkamp.

Kamp

Daarnaast werd een oude activiteit, het tentenkamp, door een enthousiaste groep, onder leiding van Maaike Faro, Helma de Jong en Mariska Webbink, opgestart. Een grote groep kinderen heeft veel plezier gehad tijdens het kamp! Ook de Brandweer van Veenhuizen leefde enorm mee met de acties van het zwembad en zij hebben het bad blij gemaakt met een prachtig bedrag.

Kinderen die in het zwembad waren en in de kiosk iets kochten gooiden hun wisselgeld soms spontaan in het spaarvarken. Tot slot zijn er individuele gasten geweest die de actie door een donatie hebben  ondersteund. Dit jaar is er afscheid genomen van Fred van der Heijden. Na zijn laatste dienst als toezichthouder werd hij nog één keer het zwembad in gewerkt door badjuf Ine. 

Ook Jannie Seggelinck, die een aantal keren als toezichthouder in ons bad heeft gewerkt, gaat Zwembad Veenhuizen verlaten. Zij werkt ook in het zwembad in Leek en heeft daar haar handen vol aan. Het is duidelijk dat er volgend jaar versterking nodig is voor het team. Dit seizoen hebben in totaal hebben twintig kinderen deelgenomen aan de zwemlessen, op allerlei niveaus. Van het Teddybeer Zilver en Goud, Kikker Brons en Zilver, tot diploma A, diploma A met survival en Snorkelen A.

Gezellig

Het laatste weekend van het seizoen was weer een heel gezellig, druk weekend. Naast het genoemde afzwemmen begon het eigenlijk al op vrijdag 7 september, met de ‘jeugd van vroeger’. Zij namen een laatste duik in het zwembad en dronken gezellig samen koffie tot slot. 

Zaterdagmiddag werden er nog spelletjes georganiseerd voor de jeugd. Bij mooi weer konden zij o.a. nog een keertje buikschuiven, blikspluit spelen en centje duiken. En natuurlijk het leukste van de middag, ze mochten badjuf Ine en badmeester Wietse in het water duwen! Helemaal tevreden gingen ze met een kadootje en een ijsje weer naar huis. En dan de allerlaatste dag van het seizoen…. hondenzwemmen. Liefst 53 honden hebben genoten van het mooie zwembad. Een prachtige afsluiting van het seizoen, waarbij gasten soms van heinde en verre komen om hun kans waar te zien om met hun hond te zwemmen. (Foto's Zwembad Veenhuizen.)