Jongdierendag van ‘t Hollandertje

RODEN/LEEK - Zaterdag 15 september houden De Sportfokkers uit Roden en ‘t Hollandertje uit Leek hun jaarlijkse jongdierendag.

Het evenement is bij Otter dier-compleet aan het Lorentzpark 18 in Leek. Op deze eendaagse keuring worden de jonge dieren geshowed welke dit jaar zijn geboren. Ruim 100 dieren zullen aan een kritische blik van de keurmeesters worden onderworpen. Voor veel fokkers een spannende strijd want hebben ze zelf niet bv een vlekje of een kamfout over het hoofd gezien bij hun eigen selectie.

De mooiste dieren van deze show zullen de komende tijd op de grotere shows gaan strijden om de eer. Ook deze keer is er weer een aantal opvallende verschijningen te zien. Zo zijn er bij de kippen inzendingen te verwachten van enerzijds het grootste hoen de Brahma en is ook werelds kleinste kipje de Serama te zien. Bij de konijnen is een aantal teddydwergen, met een hoog knuffelgehaltel, maar ook een minder bekend ras zoals het zwart grannen konijn. De jongdierendag is vrij te bezoeken en begint om 11.00 uur.