Cursus Drentse taal en cultuur in ‘t RAShuys

Roderesch - Het Huus van de Taol houdt op de woensdagavond in oktober en november een Drenthecursus in ’t RAShuis in Roderesch.

De eerste les is op woensdag 10 oktober. De acht lessen beginnen om 20.00 uur. De cursisten die eind vorig jaar in Nieuw-Roden de Drenthecursus gevolgd hebben, waren zo enthousiast dat het RAS-huys heeft besloten ook de inwoners van Roderesch, Alteveer en Steenbergen de mogelijkheid te bieden om meer over de Drentse taal, cultuur en geschiedenis te weten te komen.

Uiteraard zijn ook mensen uit andere dorpen van harte welkom. De Drenthecursus is een cursus van acht lesavonden. De cursus kost slechts 55 euro en dat is inclusief cursusboek. Deze cursus is interessant voor zowel echte Drenten, echte Groningers als ook voor nieuwkomers in de provincie Drenthe. Onderwerpen die aan de orde komen zijn vanzelfsprekend de Drentse taal in al haar facetten zoals woordenschat, uitspraak en grammatica, maar er hoeven geen saaie rijtjes woorden of vervoegingen geleerd te worden. Aan de Drentse literatuur en muziek wordt ook aandacht besteed.

Aanmelden voor de cursus kan via het Huus van de Taol, tel; 0593-371010 of via e-mail: info@huusvandetaol.nl of via het RAS-huys: info@rashuys.nl. Voor meer informatie kun je ook contact opnemen met het Huus van de Taol.