Paardensport op het Ronostrand

EEN - Op Recreatiecentrum Ronostrand wordt 29 en 30 september de jaarlijkse cross gehouden.

Het evenement wordt georganiseerd door Rij- en menvereniging Mensinghe uit Roden. Dit met steun van gemeente Noordenveld en provincie Drenthe. Naast de oefencross die de afgelopen jaren op de zondag werd verreden zal er op de zaterdag een officiële SGW-wedstrijd plaatsvinden.

Tijdens een SGW-wedstrijd (samengestelde wedstrijd) zullen de ruiters eerst een dressuurproef en springparcours rijden. Wanneer deze onderdelen met succes worden volbracht mogen de ruiters de cross rijden. Op het Ronostrand staat rond de zwemplas een crosscountry parcours bestaande uit 19 vaste hindernissen met een natuurlijk karakter. De ruiters moet dit parcours binnen een vastgestelde tijd volbrengen.

Toeschouwers kunnen de volledige route van zo’n 3 kilometer over het Ronostand lopen. Zo zijn de paarden en hindernissen van dichtbij te zien en is de sport optimaal te beleven. Per dag zullen er ongeveer 150 ruiters en amazones aan de start verschijnen.

De start is beide dagen om 9.30 uur en de laatste deelnemer zal rond 15.00 uur van start gaan. De toegang is gratis. Honden zijn op het terrein niet toegestaan in verband met de zwemwaterkwaliteit.