Gevangenismuseum zoekt rondleiders

VEENHUIZEN - Het Gevangenismuseum heeft nieuwe rondleiders nodig en zoekt daarom enthousiaste vrijwilligers: een leuke uitdaging voor wie zin heeft in boeiend vrijwilligerswerk.

De rondleider heeft een allround functie. De voornaamste taak bestaat uit het begeleiden van verschillende soorten groepen tijdens hun bezoek. De rondleider geeft jong en oud uitleg bij de tentoonstellingen, gidst op de Boevenbus tijdens een rondrit door Veenhuizen en leidt rond in de voormalige strafgevangenis de Rode Pannen.

Voor een rondleider aan de slag kan, is er een uitgebreid opleidingstraject doorlopen. Het eerste deel van dit traject bestaat uit 10 bijeenkomsten van ca. 3 uur op doordeweekse dagen. Het start begin januari en wordt eind mei afgerond. Daarna volgt een periode waarin de aspirant rondleider wordt begeleid door een ervaren rondleider om zich de fijne kneepjes van het vak eigen te kunnen maken.

Ruim 130

Vrijwilligers zijn de kurk waar het Gevangenismuseum op drijft. Zij vormen een hechte, enthousiaste en gemotiveerde groep, die op verschillende gebieden werkzaam is in het museum. Zowel voor als achter de schermen, zowel doordeweeks als tijdens de weekenden. Daarnaast vinden er regelmatig gezellige vrijwilligersuitjes plaats.

Wie belangstelling heeft voor de geschiedenis van detentie en gedetineerden, voor de geschiedenis van Veenhuizen én het leuk vindt om met kinderen en volwassenen te werken, is van harte uitgenodigd zich aan te melden als aspirant rondleider. Meer informatie over het Gevangenismuseum: www.gevangenismuseum.nl.Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Anne van Schepen, vrijwilligerscoördinator van het Gevangenismuseum. Tel. 0592-388264, of per mail: a.vanschepen@gevangenismuseum.nl.