Week van de Toegankelijkheid ook in Noordenveld

Norg - In de week van 1 oktober vindt de Week van de Toegankelijkheid plaats met als thema 'Lekker vrij'.

Voor de meeste mensen is het heel gewoon: je vrije Week van de Toegankelijkheid tijd vul je zelf in, je doet de dingen die je zelf wilt doen. Maar voor bijna 20 procent van de mensen is dit geen  vanzelfsprekendheid. Dit heeft alles te maken met de toegankelijkheid van bijvoorbeeld musea, horeca, sportclubs, attractieparken en  natuurgebieden.

Dit kan beter en daarom hebben de provincie Drenthe en de Drentse gemeenten in overleg met ervaringsdeskundigen voor gekozen om dit jaar drie bustours te organiseren. Tijdens de bustours bezoeken we plekken en organisaties die laten zien en vertellen wat zij doen om de toegankelijkheid te vergroten.

Tours

Woensdag 3 oktober zijn er twee tours: Eén door Assen, Tynaarlo en Noordenveld en één tour door Hoogeveen-De Wolden, Meppel en Westerveld. Donderdag 4 oktober rijdt de bus van Coevorden naar Borger-Odoorn en eindigt in Emmen. Ervaringsdeskundigen, politici en ondernemers kunnen zich hier ook voor aanmelden. Samen kunnen zij ervaren wat toegankelijkheid betekent en belangrijker nog, hierover met elkaar in gesprek gaan. 

Norg

Op 3 oktober is er in Norg op de locatie Molenduinbad van 11.00 tot 15.30 uur een dagprogramma georganiseerd. Ervaringsdeskundigen nodigen iedereen uit om deel te nemen aan verschillende activiteiten. Er is een kleine markt waar gelegenheid is om in gesprek te gaan met onder andere ervaringsdeskundigen, welzijnsorganisaties en zorgondernemers.

Gedurende de dag worden er op de locatie rondleidingen georganiseerd in het kader van toegankelijkheid. Mocht u nog even willen ontspannen, dan geldt voor iedereen dat u gedurende het programma tegen een gereduceerd tarief van € 2,- nog even lekker kunt komen zwemmen.

Aanmelden

Aanmelden kan via via de webpagina: https://fd9.formdesk.com/provinciedrenthe/aanmeldformulier_weekvdtoegankelijkheid. Graag vóór woensdag 26 september aanmelden. Deelname is daarom pas zeker na bevestiging per e-mail. Voor meer info: Provincie Drenthe via: post@drenthe.nl of 0592 - 365555.