Noordenveld voetbalt voor goed doel

Roden - Het voetbalelftal van de gemeente Noordenveld speelt maandag 24 september om 18.45 uur de traditionele ‘Rodermarktwedstrijd’ tegen het elftal van Roelofs Wegenbouw uit Den Ham.

Het voetbalelftal van de gemeente Noordenveld speelt maandag 24 september om 18.45 uur de traditionele ‘Rodermarktwedstrijd’ tegen het elftal van Roelofs Wegenbouw uit Den Ham.

De vriendschappelijke wedstrijd is dit jaar op het terrein van VV Roden aan de Norgerweg  Voorafgaand aan de wedstrijd om 18.30 uur biedt burgemeester Klaas Smid namens de gemeente en Roelofs Wegenbouw een cheque aan van 1.000 euro aan Stichting Shower Power uit Norg.

ShowerPower staat voor schone veilige douches op plekken waar de nood hoog is. ShowerPower stichting is er voor vluchtelingen, migranten en slachtoffers van vervolging om te begeleiden en hen te helpen bij het herstellen van hun geschonden zelfbeeld om hun menswaardigheid te hervinden.

Particulier

ShowerPower is een particulier initiatief waarbij de oprichters Dinne van der Vlis, Pieter Wittenberg en Liesbeth Bloemendal alle drie ervaring hebben in het werken in vluchtelingenkampen in Griekenland.

Het bestuur van ShowerPower: “Wij vinden de situatie in kamp Moria mensonterend en hebben besloten ShowerPower Stichting op te richten. Iedereen die ShowerPower helpt of bij ons werkt doet dat onbezoldigd en op vrijwillige basis. Wij staan er voor in dat elke gedoneerde euro bij de vluchtelingen terecht komt.”

Het is de twaalfde keer dat het voetbalelftal van de gemeente Noordenveld op de maandag voor de Rodermarkt een vriendschappelijke wedstrijd speelt tegen een relatie van de gemeente. Al acht keer eerder speelde het elftal van Noordenveld tegen een team van Roelofs Wegenbouw. Coach van het Noordenveldse team is burgemeester Klaas Smid. In het elftal spelen onder andere medewerkers, wethouders en raadsleden van de gemeente Noordenveld.