Gemeente Noordenveld op NoorderExpo

Roden - De gemeente Noordenveld staat weer met het Noordenveld Café op de NoorderExpo.

Bezoekers van de beurs kunnen in het Noordenveldcafé in gesprek gaan met de gemeente. Er is in het café ruimte om onder het genot van een bakje koffie te praten met collegeleden, raadsleden en medewerkers van de gemeente.

Bij een bezoekje aan het Noordenveldcafé, krijgen de bezoekers een aardig kleinigheidje mee.

Duurzaamheidsplein

De gemeente Noordenveld vormt tijdens de Noorder Expo de kern van het duurzaamheidsplein. Vrijdag na de opening van de Jaarbeurs, opende wethouder Kirsten Ipema het duurzaamheidsplein door het uitrollen van een kaart met projecten in Noordenveld.

De gemeente nodigt bezoekers uit om vragen te stellen maar vooral mee te denken op het gebied van duurzaamheid. Inwoners kunnen in spelvorm nadenken over plaatsen voor mogelijke zonneweiden en windmolens. Ook kunnen de bezoekers op dit plein de online PMD quiz spelen om de bewustwording over afvalrecycling te vergroten.

Gastsprekers

Tijdens de gehele Noorder Expo is er van alles op het plein te beleven met gastsprekers en demonstraties van onder andere wethouders Kirsten Ipema en Jeroen Westendorp. De gemeente zet in samenwerking met ondernemers in op een duurzame Rodermarkt. Dit jaar worden duurzaam geproduceerde plastic bekers gebruikt voor de drankjes.

Het inzetten van de zogenaamde biobekers is een eerste stap richting onze ambitie om in 2030 de duurzaamste gemeente van Drenthe te zijn. Tijdens de Rodermarkt wordt er veel zwerfvuil geproduceerd. Het
streven is om in 2019 gebruik te maken van statiegeldbekers tijdens evenementen om zo het aantal zwerfvuil te verminderen. (Foto's Germ Geersing.)