Noordenveld maakt zich op voor Festival 'Op Fietse'

Norg - De Brinkhof, Kop van Drenthe Op Fietse en Beweegdorp Norg houden vrijdag 5 oktober het ‘Festival Op Fietse’.

De Brinkhof, Kop van Drenthe Op Fietse en Beweegdorp Norg houden vrijdag 5 oktober het ‘Festival Op Fietse’.

Die dag staan er in en rondom de Brinkhof veel verschillende activiteiten voor jong en oud op het programma. Wethouder Kirsten Ipema komt het festival openen om 08:30 uur. Zij doet dat in de sporthal, gevolgd door een demonstratie biketrial van Rick Koekoek. Met zijn vermelding in het Guinness Book of World records en zijn nummer 2 positie op de wereldranglijst trial, zorgt Rick voor spanning en sensatie.

Na de opening is er, in samenwerking met de Hekakker en het Nassaucollege, een programma voor de jeugd. Met de Tour de Fun Bus van SportDrenthe met een mountainbikeclinic, behendigheidsspelletjes op het schoolplein en een fietsquiz onder leiding van de Bike Brothers.

Het Nassaucollege staat de hele dag in het teken van de fiets. Er zijn mountainbike- en biketrialclinics, leerlingen kunnen terecht bij de plaatselijke fietsenmakers voor fietscontrole, ze krijgen voorlichting en een theatervoorstelling aangeboden. 

Fietsersbond

’s Middags zijn er activiteiten aan voor inwoners van Norg, Noordenveld en omgeving, met om 13:00 uur een presentatie van de Fietsersbond, gericht op senioren, waarbij onderwerpen aan de orde komen als veranderingen in het verkeer, wat verandert er bij jezelf als oudere en hoe ga je daarmee om in het verkeer.

Tussen 13:30 en 14:00 uur is de start voor (fiets)tochten., voor gewone fietsen en/of e-bikes, een tocht op de racefiets of mountainbike en een scootmobielrit.Achter De Brinkhof is de mogelijkheid om mountainbikes, e-bikes, scootmobielen en driewielers te testen.

Entertainment 

Een festival zou geen festival zijn zonder een stukje entertainment. Tussen 13:30 en 14:00 uur staat de Historische Fietsgroep Noord opgesteld bij de hoofdingang van de Brinkhof. Daarna gaan ze een tour door Norg maken, waarbij de Wiekslag (doorkomst rond 14:15 uur) en de Vijversburg (circa 14:45 uur) worden aangedaan. H

Vanaf 16:00 uur is theatergezelschap ‘de Bike Brothers’ in de binnenbrink van de Brinkhof. Zij organiseren het NK (Norger Kampioenschap) Slow Biking, een wedstrijdje sloom fietsen. Om 19:00 uur ruim baan oor voormalig wielrenner én meesterknecht Gert Jakobs. Hij deed vijf keer mee aan de Tour de France (reed er vier uit), nam deel aan de Olympische Spelen en was ook nog actief als marathonschaatser. Hij vertelt met passie en humor over zijn ervaringen in de wielrennerij.  Deelname aan al deze activiteiten is gratis.

Speciaal voor businessclubs, fietsvrienden, wielerclubs, ondernemers en iedereen die het gewoon heel erg leuk vindt,is er een arrangement. Met een motivatie– en inspiratiespeech van Gert Jakobs en bij terugkeer van de tocht een netwerkborrel en entertainment door de Bike Brothers. Na een warm buffet is er de presentatie van Gert Jacob. Aanmelden kan tot uiterlijk 1 oktober via info@beweegdorpnorg.nl.