Ploegen door Noordenveld in Kop over Kop

Roden - De spectaculaire ploegentijdrit voor amateurs Red Bull Kop over Kop is zondag 7 oktober.

Drenthe en Friesland bieden het decor voor het spectaculairste wielerevenement voor amateurs: Red Bull Kop over Kop. Deze wielerwedstrijd is een unieke ploegentijdrit van 100 km, met Roden als start- en finishlocatie, waaraan ruim 200 teams met elk vijf wielrenners deelnemen.

Per team start één renner en na elke 20 km sluit er weer een teamgenoot aan, uiteindelijk finisht elk team met vijf renners. De teams zijn afkomstig uit heel Nederland, maar ook Belgische en Duitse deelnemers komen naar Noordenveld om te fietsen door de mooie landschappen.  

Stoemper

Omdat Red Bull Kop over Kop niet zomaar een ploegentijdrit is, bestaat het ideale team uit vijf verschillende renners met ieder een andere rol. De kopman start en draait zijn hand niet om voor de volledige 100 km. Na 20 km komt de stoemper hem uit de wind houden en vervolgens sluit de klimmer zich na 40 km aan. De meesterknecht bevoorraadt het team na het passeren van de 60 km. De laatste 20 km neemt de sprinter het team op sleeptouw om zo snel mogelijk te finishen.

Red Bull Kop over Kop start om 10:00 uur op de Brink in Roden, elke 45 seconden start een volgende renner, de verwachting is dat het laatste team rond 15:45 uur over de finish in Roden rijdt. Het winnende team van 2017 haalde een snelheid van maar liefst 45,3 km per uur. Publiek is welkom om de teams langs het parcours aan te moedigen of naar de start-en finishlocatie en overnamepunten (de plekken waar een renner zich bij het team voegt) te komen.

Op onderstaande overnamepunten sluiten de renners aan bij hun team.

·         Overnamepunt 1 De Stoempers: Duerswâld 23, ter hoogte van Hotel & Restaurant De Stripe, Wijnjewoude

·         Overnamepunt 2 De Klimmers: Vaart Noordzijde 53, ter hoogte van Restaurant De Lindehoeve, Appelscha

·         Overnamepunt 3 De Meesterknechten:  Norgerweg 18, ter hoogte van SWS De Schans, Een.

·         Overnamepunt 4 De Sprinters: Hoofdstraat 18, Café Hingstman, Zeijen

Red Bull Kop over Kop wordt georganiseerd door Wielervereniging Roden, in nauwe samenwerking met Red Bull en The Organizing Connection. De organisatie van dit wielerevenement is in overleg en in overeenstemming met de verschillende gemeenten en de provincies Drenthe en Friesland tot stand gekomen.

Om het evenement veilig te laten verlopen zijn de wegen rondom het parcours voor bepaalde tijd afgesloten voor het verkeer. Meer info: The Organizing Connection, via info@theorganizingconnection.nl of op werkdagen tussen 14:00 – 16:00 uur op 06 - 4711 7026. Zondag 7 oktober is het informatienummer de hele dag bereikbaar.