Boek Van prullenbak tot troostkat voor burgemeester

VEENHUIZEN - Burgemeester Klaas Smid heeft het eerste exemplaar int ontvangst genomen van een bijzonder boek over de zorg in verpleeghuizen: Van prullenbak tot troostkat.

Smid kreeg het uitgereikt door de auteurs Lineke Verkooijen en Bas van der Sijde tijdens het congres voor zorgverleners in Noord-Nederland Passie voor zorg. De auteurs kennen de verpleeghuiszorg goed: Verkooijen is verpleegkundige en lector Klantenperspectief en Bas van der Sijde werkt als geestelijk verzorger in verpleeghuizen. Ze schreven een boek waarin bewoners van verpleeghuizen aan het woord komen, maar ook hun familie en verzorgers.

Indringend

Smid noemde het een indringend boek vanwege het feit dat mensen zelf hun verhaal vertellen. Hij wees op het belang van mantelzorgers en het onbegrip dat zij vaak tegenkomen. ‘Mantelzorgers hebben het zwaar. Het lijkt wel of mensen dat pas snappen als ze het zelf ook hebben meegemaakt’, aldus Smid die denkt dat het boek kan bijdragen aan meer begrip.

Het congres Passie voor Zorg trok meer dan 150 zorgverleners, die ervaringen deelden en op zoek gingen naar manieren om de ouderenzorg beter en leuker te maken voor iedereen die ermee te maken heeft. Het boek Van prullenbak tot troostkat is verkrijgbaar in boekwinkels, webshops en bij uitgeverij Anderszins.