Kinderboekenweek in Bibliotheek

RODEN - Vanaf woensdag 3 oktober is het feest in de Bibliotheek, het is namelijk de start van de Kinderboekenweek.

Dit jaar is het thema Vriendschap. Kom op woensdag 3 oktober met je beste vriend of vriendin naar Bibliotheek Roden. We starten deze week feestelijk met allerlei activiteiten. Vanaf 14.30 uur kan de jeugd zich laten schminken, glittertattoos laten zetten of samen spelletjes doen, zoals een speurtocht.

Ook is het mogelijk om kennis te maken met het Drentse spel Blokgooien. Er zal iemand aanwezig zijn om meer te vertellen over het spel, maar het belangrijkste is dat jullie samen aan de slag kunnen gaan met een speciale kinderversie van het spel.

Zaterdag 6 oktober mogen kinderen van 2 tot 7 jaar zelf muziekinstrumenten maken van verschillende materialen in de Bbliotheek Norg tussen 10.30 en 12.00 uur. Diezelfde dag kan de jeugd tussen 13.00 en 15.00 uur in Bibliotheek Roden sleutelhangers en vriendschapsarmbanden maken.

Kinderen vanaf 5 jaar mogen 3 sleutelhangers of vriendschapsarmbanden te maken. Eén voor jezelf, één voor je beste vriend of vriendin en één voor iemand die je nog niet kent, iemand die misschien een vriend of vriendin kan worden, iemand waar tegen je zegt: KOM ERBIJ! Alle activiteiten zijn gratis, een lidmaatschap van de bibliotheek is niet nodig.