Perfecte score Visser bij Schaakclub Roden

RODEN - In de interne competitie van schaakclub Roden speelden de koplopers Tom Visser en Ruurd Kunnen tegen elkaar.

Een openingsexperiment van Kunnen liep volledig uit de hand en toen hij ook nog een tactische blunder maakte, was de partij snel voorbij. Visser dus aan kop met drie uit drie. Hij wordt op de voet gevolgd door Menno Keizer. Ward Romeijnders en Lieuwe Boskma nemen de derde en vierde plaats in.

Romeijnders won overtuigend van Jan Duisterwinkel en Boskma profiteerde van een black-out van Johan Zwanepol. Keizer moest harder werken voor zijn hoge positie. Hij speelde tegen Olaus Diebrink een goede partij en won verdiend.

Bizar

Diebrink gaat ondanks zijn nederlaag nog aan de leiding in de B-groep. Jeppe Teensma, door winst op Bob van Maanen, en Arnold Meijster, die bizar openingsspel van Henk Kouwenberg afstrafte, volgen op korte afstand. Ale Bakker en Mark Hoogendijk speelden remise. In de C-groep veranderde weinig.

Frans van Doorn speelde niet, maar blijft eerste. Arnout Wegerif won van Peter Slaman en Teije Smedinga was te sterk voor Kees Duisterwinkel. Voor Arend van der Burg en Cees Hageman was het een heugelijke avond. Zij kwamen van de hatelijke nul af door tegen elkaar remise te spelen.