Matinee in’t café: nieuw seizoen

PEIZE - Matinee in’t Café start zondag 7 oktober in café Ensing met het achtste seizoen. En voor de vele liefhebbers van dit genre muziek klinkt er van herfst tot lente blues in de Kop van Drenthe.

Ook deze keer is de programmeur met steun van een twaalftal blues liefhebbers er in geslaagd het komend seizoen de top van de internationale, nationale en regionale blues-scene naar Café Ensing in Peize te halen. Een nieuw generatie bluesmuzikanten dient zich aan.

Het seizoen Matinee in’t café begint gelijk met een internationale act, Lisa Lystam Family band. Zij komen op zondag 7 oktober even vanuit hun Duitse tournee naar Café Ensing in Peize om hun enige en eerste (!) concert in Nederland te geven. Deze Zweedse award-winning bluesband rondom zangeres en mondharmonica-speelster Lisa Lystam speelt de blues net even anders.

Deltablues

Zondag 11 november is het de beurt aan de regionale band The Mississippi Kings. Deltablues uit het stroomdal van Hunze en Drentse Aa. Slidegitaar en grommende mondharmonica. Opgericht begin 2013 en afkomstig uit Noord-Drenthe, een gebied dat rijk is aan goede bluesbands. Tussen Kerst en oudjaarsdag zit een zondag - 30 december. In de tijd tussen glühwein en oliebollen komt er een trio Muzikanten oet stad Grunn: Bluesdaddies. Zij delen al meer dan 50 jaar het podium. Weliswaar in diverse bezettingen dat wel, maar de laatste jaren grijpt dit trio weer terug naar de blues-roots.

Als het jaar 2019 goed op gang is, is het tijd op zondag 3 februari voor Blues oet Meulnhörn met The Sidekicks. Texas of the North heet hun laatste CD. Met voornamelijk eigen werk van deze band, die landelijk en internationaal bekendheid geniet. Hopelijk nemen ze de “Roner” Hammond-orgel/toetsenist Arnout Arkenbout (MAARIS) mee als gast.

Zondag 10 maart: Dave Warmerdam band, als afsluiter van het seizoen is de jeugd aan de beurt. Jazeker, ook onder de jeugd leeft bluesmuziek. De in 2000 geboren toetsenist Dave Warmerdam komt met z’n 7 koppige band bewijzen dat ook jonge mensen de blues een warm hart toedragen. Meer info: www.matineeintcafe.nl