Toneelclubs uit Noord-Drenthe gezocht

NORG Het eenakterfestival kan meer groepen uit Noord-Drenthe gebruiken. Het Huus van de Taol organiseert in meert 2019 veur de daarde keer het Drentstaolige ienakterfestival Kört & Goed.

Nao drie veurrondes is de finale op 30 meert 2019 in theater Ogterop in Möppelt. Het Huus van de Taol röp tonielverenigingen, buurtverenigingen, vriendenclubs of welke andere groep of persoon dan ok op um zich an te melden. Deelnemers wordt evraogd um een ienakter in te studeren van minimaal twintig en maximaal dartig minuten.

Deelnemers hebt recht op deskundige hulp op het gebied van de Drentse taal en ondersteuning bij de regie. De eerste veurronde is in café Hingstman in Zeijen op vrijdag 8 maart 2019. Een deskundige jury beoordeelt de stukken. Groepen die mitan doen wilt, kunt zich tot 10 oktober 2018 anmelden bij het Huus van de Taol ( Jan Germs 0593 371010 of info@huusvandetaol.nl ) Hier kuj ok meer informatie kriegen.

Kört en Goed

Het Huus van de Taol organiseert in maart 2019 voor de derde keer het Drentstalige eenakterfestival ‘Kört en Goed’. Na drie voorrondes is de finale op 30 maart 2019 in theater Ogterop in Meppel. Het Huus van de Taol roept toneelverenigingen, buurtverenigingen, vriendenclubs of welke andere groep of persoon dan ook, op om zich aan te melden. Deelnemers worden gevraagd om een eenakter in te studeren van minimaal 20 en maximaal 30 minuten.

De deelnemers hebben recht op deskundige hulp op het gebied van de Drentse taal en ondersteuning bij de regie. De eerste voorronde is in café Hingstman in Zeijen op vrijdag 8 maart 2019. Een deskundige jury beoordeelt de stukken. Groepen die mee willen doen, kunnen zich tot 10 oktober 2018 aanmelden bij het Huus van de Taol (Jan germs 0593 371010) of info@huusvandetaol.nl). Hier kun je ook meer informatie krijgen.