Eerste herfstfair Zuidvelde

ZUIDVELDE - Zondag 14 oktober wordt in het dorp voor het eerst een herfstfair georganiseerd. De twee dames kennen elkaar uit de tijd dat ze (bijna) tegenover elkaar woonden in Norg. In 2012 is Irene verhuisd naar Zuidvelde. Toen Thea aangaf ook naar Zuidvelde te willen verhuizen werd Irene meteen enthousiast en kwam met het plan samen een herfstfair te organiseren.

Nu, twee jaar later, is de fair bijna een feit. De fair komt er en staat bol van prachtige kramen, lekker eten, gezelligheid en muziek. Voor kinderen zijn er diverse workshops zoals pompoenen uithollen en werken met keramiek. Ook kunnen kinderen blikgooien, zijn er suikerspinnen en is er popcorn te koop. Daarnaast zijn er oude tractoren, oude ambachten en machines te bewonderen.

Kokerij

Voor het inwendige van de mens wordt uiteraard goed gezorgd. Kokerij Suytvelde is aanwezig met lekkernijen, er is een koffie- en thee schenkerij met wat lekkers erbij, vers gebakken pizza, pompoensoep, en vers gerookte zalm. Er zijn kramen met tonnen, porselein, tassen, kruiden, er is verse kaas uit Westervelde, verse honing, schapenvachten, huiden en héél veel snuisterijen. Ook vindt u er kleding voor jong en oud, snoepgoed, sieraden, tupperware, brocante woonaccessoires….

Op Facebook en op de site www.herfstindevelden.nl is een overzicht te vinden van alle deelnemers. De fair is van brink tot brink en de deel van een boerderij is gezellig ingericht met prachtige kramen. Speciale activiteit is van de Geitenfokvereniging Norg en Omstreken, die de jaarlijkse geitenkeuring met een extra onderdeel ‘kind en geit’ houdt. Er komen bonte, witte en Toggenburger geiten en er is de kinderrubriek. De fair is van 10.00 tot 16.30 uur.