Ellen ten Damme padelt baan open

RODEN - Tennisvereniging REO aan de Borglaan heeft sinds kort een bijzondere baan. Naast de tien reguliere buitenbanen staat er nu een ‘kooi’ waarin Padel gespeeld kan worden.

Niemand minder dan Ellen ten Damme verrichtte zaterdag de openingshandeling met burgemeester Klaas Smid. Met dank aan padeltotaal.nl is deze baan in de zomer aangelegd. Padel is een nieuwe sport die steeds populairder wordt in Nederland.

Nieuwsgierige leden hebben de afgelopen week al een poging gewaagd. De reacties zijn positief. Het is een hele toegankelijke sport met eenvoudige regels. Padel is een racket- en balsport voor paren (dubbelspel), waarbij een bal, gelijkend op een tennisbal, met een racket over een net gespeeld dient te worden. Het is een mix van tennis en squash. Bij padel moet de bal over het net op de speelhelft van de tegenstander(s) geslagen worden, zonder dat de bal eerst een van de wanden raakt. Het doel is om de tegenstander(s) te beletten de bal terug te slaan. De bal blijft echter in het spel als deze eerst de grond raakt en nadien een van de wanden. Dit zorgt voor langere rally's en meer spelplezier. Dit betekent ook dat tactiek belangrijker is dan kracht, aangezien de bal steeds kan terugkeren.

Niet-leden

REO wil ook buitenstaanders en niet-leden de kans geven om kennis te maken met deze sport. Mede daarom was er zaterdag veel belangstelling. Voorafgaand had iedereen de gelegenheid om mee te doen aan een clinic. Na de opening was er een demonstratiewedstrijd waarbij ervaren Padel spelers aan het publiek hun kunsten vertoonden.

Speciaal voor nieuwe leden is er een actietarief voor zowel de Padelbaan als de overige tennisbanen bij REO. Voor meer informatie: padel@reotennis.nl (Foto’s Gerard Bos.)