Nieuw-Roden Vr1 verslaat Oranje Nassau

Nieuw-Roden - Nieuw-Roden Vr1 heeft Oranje Nassau zonder punten naar huis gestuurd.

Nieuw-Roden Vr1 heeft Oranje Nassau zonder punten naar huis gestuurd.
Het seizoen 2018 - 2019 is net begonnen en gelijk al op volle toeren voor het eerste team van de vrouwen van Nieuw-Roden. In de zaal heeft het de landelijke supercup gewonnen in de eredivisie voor vrouwen.

Na de overwinning vrijdag was het alweer koploper in deze competitie, het doet natuurlijk ook mee voor de beker in de zaal voor dit seizoen. Op het veld is het ook door voor de landelijke KNVB-beker en dan vandaag de tweede wedstrijd als debutant in de eerste klasse KNVB.

Puntloos

Drijvende kracht achter deze vrouwen Wiebe Kooiker is zelf een brok energie en gaat met zijn speelsters geen uitdaging uit de weg. Ondanks de successen in het prille seizoen staan de vrouwen van Nieuw-Roden nog puntloos in de competitie na het 5 - 1 verlies in de uitwedstrijd tegen de Friese vrouwen van Sportclub Stiens.

Zaterdag in de thuiswedstrijd tegen de dames van Oranje Nassau zouden de drie punten erg welkom zijn om toch uit de onderste regionen van de stand te ontsnappen. Nieuw Roden liet zich al vlot voor het doel van Oranje Nassau zien, al in de tweede minuut schoot Martine Kooiker van rechts net links naast het doel. Vier minuten later werd Amber Bandringa vrij
gespeeld maar miste.

In de twaalfde minuut reageert de nummer 7 van Oranje Nassau goed op een hoge voorzet, na een perfecte aanname is nu Anique kansloos op het schot in de verre hoek: 0 - 1.

Buitenspel

Na een buitenspelgoal van de oranje formatie golfde het spel tot de 35ste minuut. Amber Bandringa schoot strak over de keeper: 1 - 1. Nog geen vier minuten later neemt Amber de bal aan op de rand van het 16 meter
gebied en schoot raak: 2-1.

Het werd evenwel 2 - 2 in de laatste minuut voor rust. Er werd in het verdere verloop van de tweede helft niet echt goed gespeeld, wel werd het harder. Het eerste slachtoffer was Sharon van der Ploeg, ze werd vol op de achillespees geraakt, maar kon wel verder.

Amber kwam later alleen op de keepster van Oranje Nassau af, de
eerste inzet wordt knap door de keepster in het groen gekeerd, de afvallende bal wordt dan toch nog door Amber in het doel gewerkt: 3 - 2. Oranje Nassau kreeg nog een aantal goede kansen, maar het vizier van de spitsen van Oranje Nassau stond niet op scherp. (Foto's Anne Takens.)