Straatpraat: nog even...

Het is alweer een tijdje geleden, de Rodermarkt Feestweek. Straatpraat ging even op pad om te horen of u genoten heeft van de festiviteiten.

Jair Borda uit Peize is dit jaar niet geweest. „Ik kom uit Peru, maar woon alweer tien jaar in Peize. We waren dit jaar met vakantie, op Ameland. Dus kwam het er niet van. Maar in voorgaande jaren ging ik zeker, het is altijd heel gezellig.”

Borda is liefhebber van de feesten in de avond, maar ook de Rodermarkt zelf. „En dan natuurlijk de optocht. Ik ging altijd met familie en bekenden... Tja, en je ontmoet ook veel bekenden, bijvoorbeeld van de voetbalclub in Peize.” Over het feest is Borda te spreken. „De feestweek is wat mij betreft goed, heel gezellig. Ik ga ook wel naar de Peizer Jaarmarkt, en als iets georganiseerd wordt meestal ook wel.”

Mevrouw Sijcolien Smith uit Roden was er wel bij dit jaar. „Maar eigenlijk alleen op de Rodermarkt zelf en bij de optocht. Ik vind het gezellig, maar ik hoef niet meer ‘s avonds op pad. Natuurlijk ben ik wel over de jaarbeurs geweest, daart hoort er gewoon bij”, merkt ze op.

„Of het nu om bekenden ontmoeten gaat, of niet, ik moet even naar de markt. Daar hoort er bij. Ik ga met mijn dochters, Brenda en Judith. Mijn man Piet is die dag, en tijdens de draverij, bij het Rode Kruis. Dat vindt hij het leukst! Oh ja, wat de markt betreft, daar mogen wat mij betreft wel meer hobbykramen bij”, lacht de Roonse, die zelf bedreven is in het maken van kaarten.

Jelle Regeling uit Roden was op de markt zelf. „Het was leuk. Of het anders zou moeten of kunnen weet ik niet, ik woon hier nog niet zo lang. Mijn vrouw Nynke en ik hebben het Thomashuis overgenomen. We zijn met de bewoners naar de markt geweest. Die vonden het prachtig. We zijn ook naar de parade geweest, ook prachtig”, legt Regeling uit.

De Fries heeft het prima naar de zin in Roden. „Dit feest ook, een belevenis op zich. We gingen ook met de groep de kermis over. Dit is een leuk dorp, er is altijd reuring hebben we gemerkt. Het is ook groter dan we vooraf gedacht hadden”, aldus Regeling.