Dames Nieuw-Roden met talententeam op Voetbalgala

LEEK Het inmiddels 33ste Leekster Voetbalgala begint op vrijdag 21 december. Zoals gewoonlijk vindt het immer drukbezochte megaspektakel plaats in Sportcentrum Leek.

De afsluitende Gala-avond staat gepland voor zaterdag 12 januari 2019. Op 21 december wordt het B-toernooi met onder meer de regionale vijfdeklassers afgewerkt. Zaterdag 22 december is ‘Ladiesday’. Het vrouwentoernooi is toe aan de vierde aflevering. Nieuw-Roden zal de drievoudige titel niet verdedigen. In plaats van de sterke eredivisiehoofdmacht (recent winnaar van de Supercup) vaardigt de club haar talententeam met speelsters tot en met 21 jaar af.

,,Dat gebeurt op voorstel van teammanager Wiebe Kooiker van Nieuw Roden’’, vertelt Voetbalgala-voorzitter Marja Wardenier-Adema. Ze benadrukt dat de beslissing in goed onderling overleg is genomen. ,,We zijn Nieuw-Roden erkentelijk voor deze oplossing’’, stelt Wardenier.

Klasse apart

Als landelijke zaaltopclub bleek de Noordenvelder formatie de afgelopen edities een klasse apart. Door het talententeam naar het Voetbalgala te sturen kan Nieuw Roden zich concentreren op de (vele) andere winterse toernooien. Een voorbeeld zijn de Open Friese Kampioenschappen in Franeker.

Aan het damestoernooi op het Leekster Voetbalgala doen 16 ploegen mee. Ze worden verdeeld over vier groepen. De tweede ronde (laatste acht) is op donderdag 3 januari. Bij de mannen verdedigen tweedeklasser VEV’67 uit Leek (A-toernooi) en Waskemeer (B-toernooi) de titel.

De loting voor het 33ste Leekster Voetbalgala is op vrijdag 16 november. De gratis toegankelijke indeling begint om 19.30 uur. Locatie is het sportcafé van thuisbasis Sportcentrum Leek. Aansluitend krijgt eerste divisionist Leekster Eagles bezoek van Os Lusitanos uit Amsterdam.