KV Noordenveld veerkrachtig

RODEN - KV Noordenveld won met veerkracht het duel van SIOS Wolvega. Op de laatste avond van de Rodermarktweek, woensdagavond, speelden KV Noordenveld en SIOS (Wolvega) voor de beker tegen elkaar aan de Borglaan.

De wedstrijd eindigde na de reguliere speeltijd gelijk , 17-17. Na twee verlengingen moesten strafworpen uiteindelijk de beslissing brengen. SIOS wist hierbij de binnenkant van de korf wat vaker te vinden en gaat door naar de volgende ronde.

Zaterdag troffen beide teams elkaar weer aan de Borglaan, maar nu in de reguliere veldcompetitie. Onder een heerlijk najaarszonnetje en na de sfeervolle presentie van de nieuwe outfit van de Mastselecties werden de vele toeschouwers getrakteerd op een spannende korfbalwedstrijd. Daarin

toonde het jonge team van trainer/coach Matthijs Roelfsema veerkracht en won uiteindelijk verdienstelijk met 19-18 van de Wolvegaasters.

Vrije worp

Na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Johan Abma opende SIOS de score na een vrije worp. Sven Stobbe zorgde van onder de korf voor de gelijkmaker, maar daarna liepen de in het blauw spelende gasten met 3 treffers weg bij de oranje tijgers. Het jonge team van trainer/coach Matthijs Roelfsema liet vervolgens voor het eerst en zeker niet voor het laatst op deze feestelijke middag zien dat het over veel veerkracht beschikt.

Rake afstandsschoten van Sven Stobbe en Jesse van der Scheer en een fraaie doorloopbal van Jasper Lütter bracht beide teams weer naast elkaar. Na de 4-4 werd er 4 keer om en om gescoord, waarna SIOS na de 8-8 weer een klein gaatje wist te slaan naar de 9-11 ruststand. De eerste score in de tweede helft was een geslaagde omdraaibal van SIOS. Hierna toonde de thuisploeg weer waartoe het in staat is. Met prima veldspel, goede aanvallen en een scherpe verdediging werd er door Jaap de Boer,Jasper Lütter en Anna de Boer 3 keer op rij gescoord door de Mastformatie.

Puntje-puntje

Twee scores van SIOS werden gevolgd door 3 treffers van Noordenveld (15-14). In het laatste deel ontwikkelde zich een spannende puntje-puntje wedstrijd, waarbij Noordenveld, aangemoedigd door de vele toeschouwers, met een afstandstreffer van Jaap de Boer de zege en de punten binnen wist te halen. De 19-18 eindstand was een mooie en luid bejubelde afsluiting van een zeer geslaagde korfbalmiddag.

Scores Noordenveld: Jesse van der Scheer (5), Jaap de Boer (5), Jasper Lütter (4), Sven Stobbe (2), Domenica Kloosterman (1), Romée de Rink (1) en Anna de Boer (1). De volgende wedstrijd van Noordenveld is op zaterdag 6 oktober om 15.30 uur op korfbalcomplex It Hagehiem in Rottervalle tegen Wez Handich/Dow.