Oktobermaand Kindermaand in Mensinge

RODEN - Tijdens Oktobermaand Kindermaand kunnen kinderen in het weekend de hele maand oktober (gratis!) op bezoek bij musea, theaters en andere culturele plekken in Drenthe.

Ook Museum Havezate Mensinge organiseert gratis activiteiten voor kinderen. Op 20 en 27 oktober van 14.00 - 16.00 uur kunnen kinderen onder begeleiding van hun ouders op zoek naar de schat van Mensinge, kabouters zoeken en vetbolletjes maken voor de vogels.

Er is een schat verstopt in het museum. Kinderen kunnen samen met hun vriendjes, papa en mama of opa en oma op pad om de schat te vinden. De allerkleinsten kunnen op zoek naar kabouters die zich hebben verstopt in het museum.

Vogelvoer maken

De winter komt er weer aan en voor de vogels is voldoende eten vinden dan niet zo gemakkelijk. De kinderen zoeken uit welke vogels in het Mensingebos vliegen en wat ze eten. En ze gaan vetbollen maken om vogels in tuin te verwennen.

De activiteiten zijn gratis, maar opgeven voor het vetbollen maken is verplicht, er is namelijk beperkt plek. Opgeven kan via info@mensinge.nl