Vakantiepret in en rond De Bosrand

NORG - Tijdens de herfstvakantie van 20 t/m 28 oktober worden er in de natuur rondom Norg diverse activiteiten gehouden om bezoekers de herfst op een leuke en actieve manier te laten ontdekken.

De activiteiten starten of vinden plaats bij De Bosrand, Donderseweg 7 in Norg. In verband met de Oktobermaand kindermaand zijn er voor kinderen geen kosten aan de activiteiten verbonden. Van zaterdag 20 oktober tot zondag 28 oktober is er gratis een speurwandelroute af te halen. De speurwandelroute is geschikt voor kinderen van 4 t/m 12 jaar en kun je op eigen gelegenheid wandelen.

Zintuigen

Dinsdag 23 oktober om 14.00 uur neemt Tea Lindeman van Pranapuur uit Donderen kinderen vanaf 8 jaar mee de natuur in voor een zintuigenwandeling waarbij kijken, horen, ruiken, voelen en natuurlijk ook te proeven centraal staat. Woensdag 24 oktober vanaf 14.00 uur gaan kinderen hutten bouwen met een boswachter van Staatsbosbeheer en donderdag 25 oktober is er vanaf 14.00 uur een knutselmiddag met als thema Herfst.

Vrijdag 26 oktober verzorgt Theater Bloem een interactieve kindervoorstelling met de natuur als uitgangspunt. In “Grote ogen zien veel kleuren” verwonderen Groensproet en Blad, de bosvrienden, zich over de mooie herfstkleuren. De voorstelling wordt om 11 en 13 uur gespeeld en is geschikt voor kinderen van 4 t/m 9 jaar. Uiteraard zijn ouders/ verzorgers en opa’s en oma’s ook welkom.

Nacht

Ter afsluiting organiseert Staatsbosbeheer op zaterdag 27 oktober de ‘Nacht van de Nacht’ op het Noordsche Veld bij Norg. Wandel mee met de boswachter en beleef de duisternis en de nachtelijke stilte met al uw zintuigen. Ervaar o.a. hoe smaakpapillen extra gestimuleerd worden in het donker, tijdens een ‘nachtelijke picknick’. Als het weer het toe laat is er ook de mogelijkheid om naar de sterren te kijken. Voor de “Nacht van de Nacht” activiteit geldt een prijs van 3,50 euro per volwassene, kinderen tot 12 jaar gratis, honden zijn niet toegestaan en voor minder-validen is de tocht niet geschikt vanwege de keien- en zandpaden.

Het vakantieprogramma is een initiatief van de eigenaren van De Bosrand, Staatsbosbeheer en verschillende organisaties uit de omgeving. Zij willen de bijzondere natuurgebieden zoals het Noordsche veld en de Peestermaden meer bekendheid geven, o.a. door middel van actieve belevenisactiviteiten voor het hele gezin. Voor opgave en meer informatie mail naar info@theehuisdebosrand.nl, of bel: 0592-612098.