Toppers in Kop over Kop

RODEN - Wielertalent Adne Koster uit Roden en Pim Cazemier uit Den Horn staan zondag 7 oktober aan de start voor de Kop over Kop-wedstrijd in Roden.

Om 10.00 uur gaat de eerste renner van start voor de ploegentijdrit over 100 km. Het bijzondere aan deze tijdrit is dat niet alle 5 renners van elk team gelijk van start gaan, maar slechts één. Na ruim 20 kilometer voegt zich in Bakkeveen de tweede renner bij, in Appelscha de derde, in Een de vierde en uiteindelijk in Zeijen de vijfde.

Om in aanmerking te komen voor een eindklassering moeten alle 5 renners als één team over de finish komen. Op dit moment hebben zich 156 teams ingeschreven en zoals het altijd gaat zullen slechts drie teams op het podium komen.

Mosselmannen

Ook bijzonder is het dat de deelnemende teams niet onder een verenigingsnaam in hebben ingeschreven maar onder schitterende fantasie namen. Wat denkt u van ‘De Mosselmannen’, ‘gemengd douchen’, ‘eindeloze natuur’, ‘Eet meer vis’en ‘Riederderbie’.

Bij Riederderbie doet lokaal favoriet Adne Koster mee en Pim Cazemier uit Den Horn zal bij District Noord van zich willen laten spreken. De winnaar van vorig jaar, USWV De Domrenner, die de 100 km aflegde in 2 uur en 9 min. starten als laatste team om even voor 12 uur. Naar verwachting zullen de snelste teams tussen 14.15 uur en 14.30 uur finishen.