Oktobermaand Kindermaand in Noordenveld

RODEN - In oktober is het kindermaand in Drenthe. Tientallen culturele instellingen en kunstenaars organiseren bijzondere, avontuurlijke en creatieve kinderactiviteiten op het gebied van kunst, cultuur en natuur.

Kinderen van 4 tot en met 12 jaar kunnen elk weekend gratis meedoen. Het programma bestaat uit theatervoorstellingen, workshops en verrassende museumactiviteiten. Ook in de gemeente Noordenveld.

In Speelgoedmuseum Kinderwereld wordt de 90ste verjaardag van Mickey Mouse gevierd met een overzichtstentoonstelling en kunnen de jonge bezoekers plaats nemen in een jaren ‘30 bioscoop. Bij Fibreations in Peize leren kinderen hoe je met handpoppen leuk en spannend poppentheater kunt maken. En in het Nationaal Gevangenismuseum kiezen kinderen een cartoonfiguur van een weeskind uit het vroegere Veenhuizen en laten het, door bewegen van het eigen gezicht, tot leven komen in een filmpje.

Bos

Theehuis De Bosrand in Norg en Staatsbosbeheer organiseren samen een speurtocht voor het gezin door de bossen van het Noordsche Veld en in het beekdal de Peestermaden. Ook kunnen gezinnen deelnemen aan een wandeling in het donker tijdens de Nacht van de Nacht op 27 oktober.

In het Scheepstra Kabinet gaan kinderen terug in de schoolbanken naar de tijd dat er nog geen iPad of beamer bestond. Ze zien hoe een klaslokaal er vroeger uitzag en gaan aan de slag met verschillende weeftechnieken.

Oktobermaand Kindermaand wordt georganiseerd door Stichting Kunst & Cultuur in Assen. Dit jaar telt het evenement 125 aanbieders met zo’n 230 activiteiten. Kinderen hebben altijd gratis toegang tot de activiteiten. Ouders en begeleiders wordt soms wel een toegangsprijs gevraagd. Voor actuele informatie is er de website www.kindermaand.nl

De organisatie van Oktobermaand Kindermaand is mogelijk dankzij financiële bijdragen van de provincie Drenthe, Univé en drukkerij Van Gorcum. NDC Mediagroep en RTV Drenthe zijn mediapartner van het evenement.