Norg maakt zich op voor vijfde Spektakeltocht

Norg - De vijfde Spektakeltocht in en rond Norg is zondag 28 oktober. De tocht, een inmiddels jaarlijks terugkerend wandelevenement in de herfstvakantie, biedt ook nu veel randvertier.

De vijfde Spektakeltocht in en rond Norg is zondag 28 oktober. De tocht, een inmiddels jaarlijks terugkerend wandelevenement in de herfstvakantie, biedt ook nu veel randvertier.

Dit jaaris het motto ‘de paden op, de lanen in’ . De organisatie belooft weer verassende en gevarieerde wandelroutes, door de prachtige natuur rondom Norg.

De korte route van 5 kilometer staat in het teken van ‘Het betoverde bos’. Dwarrelende herfstblaadjes, verstopte dieren, sprookjesachtige figuren, dromerige geluiden, kleuren en geuren. Samen wandelen, samen luisteren, samen ruiken, samen maken, samen voelen, samen genieten. Alle ingrediënten voor een heerlijke herfstdag herinneringen maken in Norg.

Natuurgids

De route gaat over onverharde wegen en smalle paadjes. Houd hier rekening mee als het gaat om schoeisel en kinderwagens. De Natuurbelevingstocht is een mooie wandelroute van ongeveer 10 kilometer lang, uitgezet door een natuurgids van de afdeling Norg van het IVN (Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid).

Onderweg komen de wandelaars natuurbelevingen tegen en worden er verhalen en gedichten voorgedragen. Wat het precies inhoudt, dat houden we uiteraard nog even in het midden, maar het staat vast dat het genieten wordt van de mooie natuur die Norg te bieden heeft.

Proef en beleef

Wandelen met een lekker hapje tussendoor staat centraal in de ‘Proef en Beleef Tocht’ van 15 kilometer. Tijdens de tocht wandel je door de natuur rondom Norg en wordt op vijf verschillende locaties iets lekkers te eten voorgeschoteld. De organisatie heeft zich dit jaar aangesloten bij het ‘Jaar van het Cultureel Erfgoed’ van de gemeente Noordenveld en de koks hebben zich bij het bereiden van hun huisgemaakte gerechten gehouden dit thema, bijvoorbeeld door het gebruik van vergeten groenten.

Informatie over starttijden en kosten zijn te vinden op  www.spektakeltochtnorg.nl , ook voor inschrijven tot 20 oktober. Daarna is aanmelden mogelijk bij de balie van
Bewegingscentrum Norg aan de Eenerstraat 52a in Norg. Dit is tevens de startlocatie van alle routes.