Fietsen, proeven en beleven bij de Blakervelderhoeve

RODEN - Waar komt ons eten vandaan en wat voor lekkers hebben wij in onze eigen regio? Tijdens de Dutch Agri Food Week staat de Blakervelderhoeve stil bij voedsel.

Zaterdag 13 oktober is er een streekproductenmarkt bij de Blakervelderhoeve. Deze wordt feestelijk geopend door wethouder Alex Wekema om 10.00 uur. Er is een fietsroute die bij de boerderij wordt uitgereikt.

De route loopt langs verschillende plekken in de omgeving waar van alles is te proeven en te beleven. Daarnaast zijn er op het erf verschillende activiteiten. Er is naast de streekmarkt een demonstratie graan dorsen zoals dat vroeger werd gedaan. Bezoekers kunnen zelf een verse smoothie bij elkaar fietsen, of het lakenveldervlees van de BBQ of puur lakenvelder roomijs proeven.

Verder is de stal open voor publiek en zijn de nieuwe kalfjes te bewonderen die net zijn geboren. De boerderijwinkel is gewoon geopend van 10-16 uur (Norgerweg 17).

Wereldmaaltijd

Dinsdag 16 oktober wordt er een wereldmaaltijd geserveerd op de stal waarbij samen met de Nieuwe Leefstijl en de Syrische kok Yamen Erksousi een Wereldmaaltijd wordt geserveerd. De maaltijd zal bestaan uit heerlijke Syrische gerechten.

De gasten zitten op strobalen in de stal omringd door de prachtige koeien die ondertussen hun eigen maaltijd zullen eten. De kosten zijn 17,50 europer persoon. Voor meer info/aanmelden: www.blakervelderhoeve.nl.