Goud van Oud van Noordenveld en Popkoor Puur

RODEN - Muziekvereniging Noordenveld houdt zaterdag 20 oktober in samenwerking met Popkoor Puur het concert “Goud van Oud”, klassiekers van weleer.

Harmonieorkest Noordenveld, dat bestaat uit zo’n 27 amateurmuzikanten, wilde een vrolijk concert organiseren met bekende nummers. Popkoor Puur is benaderd om mee te doen en de leden hebben enthousiast toegezegd. Ze willen samen schitteren in Noordenveld’s eigen verenigingsgebouw aan de Klimop 2b te Roden.

Publiek kan luisteren naar nummers van Queen, het prachtige Halleluja, het nummer Only Love van de film “Mistral’s Daugther”, het vrolijke Sweet Caroline van Neil Diamond, Rolling in the Deep van Adele, en vele andere stukken. Een unieke avond die zeer de moeite waard zal zijn om naar te komen luisteren.

Harmonieorkest Noordenveld staat onder leiding van Henk Boer en Popkoor Puur onder leiding van Suzanne Dullaart, beide zijn dirigenten hebben ambitie en staan voor hun club, zijn betrokken, gedreven en gepassioneerd. ‘Muziek is één van de mooiste dingen in het leven’, is het motto van Henk Boer. Suzanne Dullaart beaamt dit ook en kan zich een leven zonder zingen niet voorstellen.

Nieuwe weg

Popkoor Puur staat vanaf 2004 op de planken, en bestaat uit 39 leden die met veel plezier zingen. Harmonieorkest Noordenveld bestaat iets langer, maar is een nieuwe weg ingeslagen en is hierdoor flink aan het groeien gegaan. Een ander repertoire maakt orkest vernieuwend en leden enthousiast.

Zo is het harmonieorkest vorig jaar gestart met een blazersklas voor volwassenen een uniek concept, wat nu voor de tweede keer dit jaar van start is gegaan. Het heeft de club nieuwe leden gebracht en deze zijn nu in opleiding om uiteindelijk mee te kunnen spelen in het orkest. Tijdens het concert zullen drie leden van de blazersklas ook een nummer meedoen. De andere leden van de blazersklas zijn zo ver nog niet, maar wellicht volgend jaar bij een nieuw concert.

In de gemeente Noordenveld is een dergelijk concert nog niet eerder ghouden. Toegangskaarten a 5 euro zijn verkrijgbaar bij de kassa of via afdelingsorkest@mvnoordenveld.nl of bel 06-11262214.