Schaakclub Roden: belangrijke winst voor Tom Visser

RODEN - De interne competitie van schaakclub Roden is nog maar vier ronden op weg en Tom Visser heeft al afstand genomen van zijn naaste concurrenten.

Alleen Menno Keizer staat nog bij hem in de buurt. Visser had een gemakkelijke avond tegen Lieuwe Boskma doordat deze al vroeg een stuk en daarmee de partij verspeelde. Keizer speelde een externe wedstrijd waarmee hij intern punten verdiende. De achtervolgende groep bestaat uit Ward Romeijnders, Ruurd Kunnen, Henk van Bemmel en Lieuwe Boskma. Kunnen won van Frans van Doorn en Van Bemmel versloeg Olaus Diebrink.

Diebrink heeft door zijn nederlaag de koppositie bij de B-spelers moeten afstaan aan Arnold Meijster die won van Dirkjan Korenhof. Van Doorn blijft de hoogstgeplaatste C-speler. De openingswedstrijd van de NOSBO-competitie 2018-2019 is volgende week het treffen tussen Roden 1 en Bedum. Een partij is vooruit gespeeld en deze ging voor Roden verloren.

Menno Keizer moest na een strijd met wisselende kansen het onderspit delven tegen Luuk Hofstra. Roden 1 moet dit seizoen drie ervaren krachten missen. Ger Battjes, Dick Dalmolen en Johan Zwanepol zijn niet beschikbaar. Het team is daardoor aanzienlijk verzwakt en zal zijn best moeten doen om zich in de Hoofdklasse te handhaven.