Fusie Statera: ‘goed voorbeeld’

RODEN - Wethouder Jeroen Westendorp geeft vrijdag het startschot voor de nieuwe gymnastiek- en sportvereniging Statera, om 16.30 uur in Sportcentrum De Hullen in Roden.

"Deze fusie van Vlug en Lenig en VOG is een goed voorbeeld voor andere verenigingen die ook plannen hebben om te fuseren," aldus wethouder Jeroen Westendorp. "Want ga er maar aan staan. Het is tegenwoordig steeds moeilijker om een vereniging op de been te houden. Landelijk gezien nemen de ledenaantallen af en loopt de toekomst van de eens zo bloeiende vereniging plotseling gevaar. Hoe ga je dan verder want je wilt toch dat je sportclub blijft bestaan?"

Volgens wethouder Westendorp komt er nogal wat bij kijken om met een andere vereniging te gaan samenwerken. "Zo moet er nagedacht worden over de statuten, de financiën, de missie en de visie van de nieuwe club. Gelukkig hebben V & L en VOG aan de bel getrokken en kon de gemeente helpen bij de fusie samen met SportDrenthe. Dit gekoppeld aan een startsubsidie maakt Statera (Latijn voor balans) toekomstbestendig."

Samenwerken

"Het vraagt een beetje moed om over de grenzen van je eigen vereniging heen te kijken," volgens Jeroen. "Ik ben ervan overtuigd dat de samenwerking zoeken, leidt tot vitale verenigingen die voorbereid zijn op de toekomst. Daarmee houden we het aanbod van onze sportaccommodaties en van de verenigingen die daar gebruik van maken in balans.”

"Verenigingen die ook interesse hebben in fusiemogelijkheden raad ik aan om vooral de samenwerking te zoeken. Neem zonodig contact op met de gemeente."