Sterk Noordenveld wint op karakter

Roden - Zaterdag ontving het vlaggenschip van kv Noordenveld op het  zonovergoten korfbalcomplex aan de Borglaan het nog ongeslagen ZKC’19 uit het Drentse Zuidwolde.

Zaterdag ontving het vlaggenschip van kv Noordenveld op het  zonovergoten korfbalcomplex aan de Borglaan het nog ongeslagen ZKC’19 uit het Drentse Zuidwolde.

De oranje tijgers van trainer/coach Matthijs Roelfsema gooiden een meeslepenede intensiteit en gretigheid in de strijd tegen de koploper. Groot was de ontlading toen na 2 keer 30 minuten de  overwinning van de Mastformatie kon worden gevierd.

Nauwelijks hadden de eerste fluittonen van scheidsrechter Johan Vries geklonken of Anna de Boer opende de score. Na deze snelle  openingstreffer werd er aan beide kanten sterk verdedigd en bleef de 1-0 meer dan 5 minuten op het scorebord staan. De 1-1 van één van de ZKC-dames werd gevolgd door 3 voltreffers van Noordenveld, een doorloopbal van Jasper Lütter en afstandsschoten van Amber Bangma en Romée de
Rink brachten de thuisploeg op een 4-1- voorsprong.

Wilskracht

Na de 4-3 benutte Jasper Lütter een strafworp. ZKC bracht het verschil weer terug tot 1, maar Noordenveld liep op inzet en wilskracht weer uit naar 7-4. In de laatste 10 minuten voor de rust van deze enerverende wedstrijd werd er door beide ploegen om en om gescoord. Ruststand 10-7. Ook in de tweede helft bleven de gedreven Roners, ondanks de bijna tropische nazomerse temperatuur, met een niet aflatende intensiteit strijden voor iedere bal.

Toen de tot dan toe ongeslagen koploper na 10 minuten in de 2de helft terugkwam tot 12-11, zorgden een fraaie doorloopbal van Domenica Kloosterman, een vrije worp van Romée de Rink en een korte bal van Jaap de Boer voor het grootste verschil in de stand (15-11). ZKC bracht met 3 scores in de laatste minuten de spanning nog weer terug, maar met een rake afstandstreffer van Jaap de Boer stelde de Mastformatie de verdiende
overwinning veilig. De ontlading bij spelers, coaches en publiek waren groot
na deze zwaarbevochten 16-14 overwinning.

Collectief

Trainer/coach Matthijs  Roelfsema: “We hebben vandaag als collectief gewonnen van de koploper. Strijd en het uitschakelen van de spitsen leverden een terechte overwinning op”.

De volgende wedstrijd zal plaatsvinden op zaterdag 20 oktober tegen Olympia. Deze wedstrijd op sportcomplex Twijzel begint om 15.30 uur
Scores Noordenveld: Romée de Rink (4), Jasper Lütter (4), Amber Bangma (2), Jaap de Boer (2), Robin van Bolhuis (2), Anna de Boer (1) en Domenica Kloosterman (1).