Nacht van de Nacht op Leekstermeer

NIETAP/LEEK - Laat het donker donker en ontdek hoe mooi de nacht is tijdens de Nacht van de Nacht. De Nacht van de Nacht is een jaarlijks evenement georganiseerd door de Natuur- en Milieufederaties.

Dit jaar wordt de Nacht van de Nacht voor de 14e keer gehouden en wel op zaterdag 27 oktober. Ook IVN-afdeling Leek-Nietap heeft hier weer twee jaarlijks terugkerende activiteiten voor georganiseerd. Met behulp van een aantal fluisterboten wordt een vaartocht langs de boorden van het Leekstermeer georganiseerd.

Zowel de lichtinvloed van de stad als het duister richting het Drentse achterland is hier goed te beleven. Ook is het leuk om te luisteren naar de geluiden van de nacht op het water, een nachtvogel die overvliegt, de ganzen die liggen te slapen op het meer en het gekabbel van het water.

Fluisterboten

Onder deskundige begeleiding, met zo min mogelijk lawaai en minimale verlichting zal dit een spectaculaire tocht zijn. Er is per boot deskundige begeleiding aanwezig. Het aantal deelnemers aan deze boottocht, volwassenen en kinderen, is maximaal 22 personen. Daarom is opgave vooraf noodzakelijk. Dit kan via: info.ivnleeknietap@gmail.com

Verzamelen is om 18.45 uur bij Cnossen, Meerweg 13, Nietap, de tocht is tussen 19.00 en 21.00 uur. Na afloop is het mogelijk om voor eigen rekening nog een kopje koffie of thee te drinken. Kosten: 5 euro.

Beleef het bos

In het donker een boswandeling maken samen met de Nachtwachter kan op zaterdag 27 oktober ook. De Nachtwachter woont in het bos, maar vertoont zich overdag nooit. Als geen ander kent hij de geheimen en bijzonderheden van de nacht. Aan kinderen en volwassenen vertelt hij graag over het leven van dieren en planten in het bos. De Nachtwachter leert jong en oud de nacht beleven door te ruiken, proeven, horen en zien.

De Nachtwachter is in het Nienoordbos te Leek. Vertrek om 19.00 uur vanaf de parkeerplaats Landgoed Nienoord, Infocentrum, Leek. Aanmelden kan tot 26 oktober bij Edith Barf via tel.nr. 06-18962893 of via de email: info.ivnleeknietap@gmail.com. Deze excursie is bedoeld voor kinderen van 7 t/m 12 jaar en hun volwassen begeleider(s). Er is deskundige begeleiding vanuit het IVN aanwezig. Kosten: kinderen t/m 12 2,50 / begeleiders 1 euro.